Reklamı Geç
HABER DETAY
ALKÜ Öğrencilere Tanıtılıyor
Alanya Belediyesi tarafından Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Kursu binasında açılan YKS tercih dönemi için öğrencilere ücretsiz desteğin sağlandığı Tercih Danışma Merkezi’nde öğrencilerin birçoğunun tercihi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) oluyor.
01 Ağustos 2023 - Salı 19:09
EĞİTİM
Alanya Belediyesi Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Kursu’nda 27 Temmuz’da başlayan ve 8 Ağustos’ta sona erecek YKS tercih dönemi için uzman personeller eşliğinde oluşturulan Tercih Danışma Merkezi’nde ücretsiz rehberlik hizmeti verilmeye devam ediyor. 
 
Tercih Danışma Merkezi standında ALKÜ’yü tercih edecek üniversite adaylarına ALKÜ’nün eğitim kalitesini ve yerleşkeleri tanıtılıyor. Öğrenciler tercih yaparken, ALKÜ standında da üniversite ile merak edilen sorular cevaplanıyor. Spor, turizm ve sağlık alanındaki başarılı çalışmaları ve projeleri ile bölgesinde adından sıkça söz ettiren ALKÜ’ye öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, veliler de çocuklarının iyi bir gelecek için ALKÜ’yü tercih etmelerinden yana olduklarını belirttiler. İyi bir gelecek için güzel bir üniversite seçimi yapacak öğrencilerin birçoğunun ALKÜ’yü tercih ettiği görüldü.
 
ALKÜ, 10 FAKÜLTE 5 MYO İLE ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR 
ALKÜ; 10 Fakülte, 5 Meslek Yüksekokul, 1 Yüksekokul, 1 Enstitü ve 23 araştırma merkezinden oluşuyor. Son verilere göre ALKÜ’de toplam 15 bin 321 öğrenci, 35 Ön lisans , 34 lisans, 53 Yüksek Lisans, 9 Doktora Programı ve 51 öğrenci topluluğu ile akademik öğretim hayatına devam ediyor. 588’i akademik, 360’ı idari personel olmak üzere toplamda 948 personelle öğrencilerine kaliteli bir eğitim sunuyor. 
30 adet futbol sahası büyüklüğündeki Kestel Yerleşkesinde, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, ALTSO MYO, ALTSO Turizm MYO ve Sağlık Hizmetleri MYO ile öğrenciler öğrenimlerini sürdürüyor. Bunun yanında Akseki MYO Yerleşkesinde 7 bölüm, Gazipaşa Yerleşkesinde; Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, M. Rahmi Büyükballı MYO’da 5 bölüm, Konaklı Yerleşkesinde de Diş Hekimliği Fakültesi ile öğrenciler kendilerini mesleklerine hazırlıyor. Bunlarla birlikte Yabancı Diller Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile de parlak bir gelecek öğrencileri bekliyor.
 
Geçtiğimiz yıl YKS 2022 tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 bin 888 toplam genel kontenjanının 3 bin 841’ini dolduran ALKÜ, öğrenciler tarafından yüzde 98.79’luk oranla tercih edilen üniversiteler arasına girerek önemli bir başarıya imza atmıştı. 
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0