Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde KBRN Saha Tatbikatı Gerçekleştirildi
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan ‘Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer(KBRN) saha tatbikatı gerçekleştirildi.
26 Temmuz 2023 - Çarşamba 15:56
SAĞLIK
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde senaryo gereği; 112 Acil Komite Merkezi tarafından bir kişinin tarım ilacı grubundan olan Organofosfat zehirlenmesi yaşadığı bildirildi. Bunun üzerine sağlık tesisinde 'turuncu kod' alarmı verildi. KBRN ekibi konuyla ilgili hızlı bir şekilde toplanma alanında bir araya geldi. 
 
Hastane bahçesinde KBRN Arındırma Ünitesi hazırlanırken, gerekli yol, çevre ve saha güvenlik önlemleri alındı. Kişinin arındırma işlemi koruyucu kıyafetler giyen ve eğitimini alan 2 sağlık personeli tarafından KBRN ünitesinde gerçekleştirildi. 
Daha sonra hastanın gerekli tetkik ve tedavi işlemleri için Acil Servis izolasyon odasına alınarak tedavisine orada devam edildi. Tatbikat, hastanın gözlem altına alınmasıyla birlikte başarıyla sona erdi.
 
Tatbikatta, KBRN sonrası ne tür tedbirler alınabileceğini ve olaya müdahale etme yollarını gördüklerini ifade eden KBRN Sorumlu Hemşire Kaan Kandamış ”Hastanemizde, olayın ardından bir kriz masası oluşturduk. Hastane yönetimimiz ve KBRN ekibimiz olayı hassas bir şekilde yürüttü. Bu bağlamda kendimizi olası bir durumda neler yapabileceğimiz konusunda da test ettik. Tatbikata katılan herkese teşekkür ediyorum." İfadelerine yer verdi.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0