Reklamı Geç
HABER DETAY
Yılmaz, "Meslek Lisesi Memleket Meselesi"
Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, LGS tercihlerinin 19 Temmuz Mesai bitiminde biteceğini duyurdu. Öğrencilerin proje okullarına girmek için çalıştıklarını ancak meslek liselerinin de çok önemli olduğunu vurguladı. Meslek liseleri veya mesleki eğitim seçeneklerinin öğrencilere hem meslek kazandırdığını hem de üniversiteye hazırladığını belirtti.
17 Temmuz 2023 - Pazartesi 09:06
EĞİTİM
Yılmaz, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenlerin tercih ve nakil komisyonlarıyla birlikte velileri ve öğrencileri bilgilendirdiklerini söyledi. 24 Temmuz'da açıklanacak olan tercih sonuçlarında meslek liselerine ve mesleki eğitime olan ilginin artmasını beklediklerini ifade etti.
 
Yılmaz, "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" sloganının sadece lafta kalmadığını, gerçekten meslek liselerinin ülkenin geleceği için çok değerli olduğunu dile getirdi. Alanya olarak yeni bir slogan geliştirdiklerini de duyuran Yılmaz, "ANADOLU LİSESİ'Nİ GEÇ MESLEĞİ SEÇ" dedi.
 
Yılmaz, meslek liselerine giden öğrencilerin üniversite hayallerinden vazgeçmek zorunda olmadıklarını, aksine meslek liselerinden üniversiteye girmenin daha kolay olduğunu savundu. Velilere bu konuda doğru bilgi verilmesinin önemine dikkat çekti.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0