Reklamı Geç
HABER DETAY
Öğrencilerimiz İçin Sessizlik İstiyoruz
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda bu yıl Alanya’da 14 bin 634 üniversiteli olmaya aday öğrenci ter dökecek. İlçede sınav toplamda 94 merkezde yapılacak.
13 Haziran 2023 - Salı 13:22
EĞİTİM
Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunarak öğrencilere başarı dileklerini iletti. Müdür Yılmaz açıklamasında, “YKS sınavına bu yıl rekor katılım yapıldı. 
 
TYT sınavına üniversite binaları dahil 94 binada 14 bin 634 aday, AYT sınavına 40 binada 10 bin 694 Yabancı dil sınavına 6 binada 1670 aday sınava girecek. Türkiye geneli üç buçuk milyon aday sınava giriyor. 1 lik dilime giren öğrenci ilk 35.000’e girmiş oluyor ki ilk 24.000 hariç devlet üniversitesindeki TIP FAKÜLTESİ kazanmaya yetmiyor. 
Dikkat! Adaylar sınav günü sorun yaşamamak için dersliklerin içine girmeden mutlaka sınava gireceği binayı önceden görmeli. En geç saat 9.15’te sınava gireceği binada olmalı. Her zamanki gibi rutin bir kahvaltı yapmalı. Akşamdan kimlik ve sınav giriş belgesini mutlaka hazır etmeli. Sınavda rahat edeceği kıyafetlerle gitmeli. Zamanında uyumalı ve zamanında kalkmalı. Sınav önemli ancak tekrarı olan istediği kadar bu sınava gireceği gerçeğini bilmeli. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz ve başta öğretmenlerimiz ve aileleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verdi.
 
 
YKS sınavına bu yıl rekor katılım yapıldı.
 
TYT sınavına, üniversite binaları dahil 94 binada 14.634 aday
 
AYT sınavına, 40 binada 10.694 aday
 
Yabancı dil sınavına 6 binada 1670 aday girecek
 
Türkiye geneli üç buçuk milyon aday sınava giriyor. 1 lik dilime giren öğrenci ilk 35.000'e girmiş oluyor ki ilk 24.000 hariç devlet üniversitesindeki TIP FAKÜLTESİNİ kazanmaya yetmiyor.
 
Dikkat:
1.Adaylar sınav günü sorun yaşamamak için dersliklerin içine girmeden mutlaka sınava gireceği binayı önceden görmeli.
 
2. En geç saat 9.15'te sınava gireceği binada olmalı.
3. Her zamanki gibi rutin bir kahvaltı yapmalı.
4. Akşamdan kimlik ve sınav giriş belgesini mutlaka hazır etmeli.
5. Sınavda rahat edeceği kıyafetlerle giymeli.
6. Zamanında uyumalı ve zamanında kalkmalı.
7. Sınav önemli ancak tekrarı olan bu sınava, istediği kadar girebileceği gerçeğini bilmeli.
 
Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Başta öğretmenlerimiz ve aileleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0