Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’daki 97 bin metrekare arazi ihaleye çıkarılacak
Alanya’da bulunan denize yakın mesafedeki 97 bin metrekare arazi kat karşılığı inşaat yapım işi modeline göre ihale edilecek.
02 Aralık 2022 - Cuma 13:05
YAŞAM

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Alanya’nın Kargıcak Mahallesi 736/1, 737/1, 738/1 ve 739/1’de bulunan yaklaşık 97 bin metrekare büyüklüğündeki araziyi kat karşılığı inşaat yapım modeliyle ihaleye çıkardı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda, "Yapılacak yapı veya yapıların emsale dâhil inşaat alanı toplamı 97 bin metrekareden az olmamak üzere mevcut imar durumuna göre veya istenilmesi halinde bütün iş-işlemleri ile masrafları yüklenicisine ait olmak kaydıyla bir kısmında veya tamamında plan değişikliği yapılarak konut veya Turizm-Ticaret-Konut alanına alınması için bir yıl içerisinde plan değişikliğinin yapılmasını (yapılamaması durumunda sözleşmenin feshedilmesi) müteakip alınacak imar çapları doğrultusunda bütün projelerinin hazırlatılması, ilgili bütün kurum ve kuruluşlara onaylatılması ve gerekli izinlerin alınması, idaremiz onayından sonra uygulamaya geçilerek 3 yıl içerisinde inşaatın tamamlanmak üzere toplam sürenin dört yıl olarak belirlenmesi" ifadelerine yer verildi. 


İHALE ORANINDA SEÇME HAKKI İDARENİN SPK Lisanslı Gayrimenkul Değerleme raporu sonucu tespit edilen tüm bağımsız bölümlerin (toplam: 97 bin 116,10 metrekare) toplam değerinin yüzde 48 (ihalede kesinlik kazanacak) oranına karşılık gelecek miktardaki, turizm (otel) vasıflı bağımsız bölümlerin hisseli olarak veya uygulamaya esas parsel yapısına göre parsel bazında bağımsız bölüm (turizm-otel) ruhsatı alınması halinde bağımsız bölüm numarası alınan parsel bazında veya konut, dükkân vb. bağımsız bölümlerin oluşması halinde ise yine ihale oranında seçme hakkı önceliği idareye ait olacak. 


BEDELİ SPK TARAFINDAN BELİRLENECEK Turizm (otel) vasıflı bağımsız bölümlerde, paylaşımın hisseli olarak yapılması ve yüklenicinin talep etmesi halinde, bedeli SPK lisanslı gayrimenkul değerleme şirketi tarafından belirlenecek ve idarece uygun görülecek bedel üzerinden hissedar yüklenici adına kiralanması, aksi takdirde tapuda hisseli olarak tescil edilerek paylaşılacak bağımsız bölümlerin kira gelirlerinin hisseler oranında paylaşılmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edilerek kiralanacak. (Turizmgüncel.com)

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0