Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Toklu’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Toklu mesajında; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalık oluşturulmasında ve bakış açısının olumlu yönde değiştirilmesinde büyük rol oynayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.
02 Aralık 2022 - Cuma 13:04
YAŞAM

Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın zaruretlerindendir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. 

Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir.  Bilinmelidir ki en büyük engel sevgisizliktir. Fiziki engeller değil, kalplerdeki engeller sorun teşkil etmektedir. O nedenle toplum olarak engelli kardeşlerimize karşı gösterdiğimiz sevgide sınırların ötesine geçelim. Tüm benliğimizle onlara her konuda yardımcı ve destek olalım. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirelim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0