Reklamı Geç
HABER DETAY
‘Üniversiteyi değil, işletmeyi verdik ‘
Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı’nın Golden Gateway Şirketler Grubu ile AHEP Üniversitesi için işletme ortaklığı anlaşması imzalamasından sonra şirketin amacı ve nasıl bir anlaşma yapıldığına ilişkin meraklı sorular gündeme geldi.
01 Aralık 2022 - Perşembe 12:50
YAŞAM

Alanya Posta Medya’nın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı, Alanya Kaymakamı Ürkmezer şu ifadeleri kullandı: ‘Üniversiteyi ya da kazanımlarını değil, işletme ortaklığını verdik. Vakıf malları uhtemizde. Vakfımızın tüm malları tahsisli değil ve bu gelirler sadece eğitime harcanabilir. 


Yapılan anlaşma YÖK’e taahütlerin dışına çıkamaz. Kamuoyunda anlaşıldığı gibi üniversiteyi bir şirkete vermek söz konusu değil. Yaptığımız bir işbirliği, bir işletmecilik anlaşması. Şirketin kısa, orta vadeli yerine getirmesi gereken koşullar var. Bina yapımı, öğrenci sayısının artırılmasına yönelik koşullar. Konu takibimizde olacak. Ayrıca üniversitemizin isminin değiştirilmesi talebi bugüne ait bir konu değil. Alt başlıkta AHEP olacak ancak Alanya markasının bilinirliği nedeni ile ALANYA ÜNİVERSİTESİ ismi kullanılacak. Bu husustaki talep ise yeni değil. Geçmiş yıllarda YÖK’e iletilmiş, amacı da tanınırlığı artırmak.’

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0