Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da çocuklarını öldüren Ukraynalı babanın sözleri kan dondurdu
Alanya’da 2 çocuğunu öldüren, eşini de öldürme teşebbüsünde bulunan Ukraynalı babanın yargılanmasına başlandı. Babanın ilginç savunması ise kan dondurdu. Navrotskyy, “Çocuklarımın fakir yaşamalarını istemedim” dedi.
11 Kasım 2022 - Cuma 13:26
ASAYİŞ

Alanya Adliyesi’nde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, müşteki Yulia Navrotska katılmazken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları ile sanık avukatı Nükte Yaprak Buyurgan duruşmaya geldi. 


Tutuklu sanık Oleksiy Navrotskyy (38) ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkeme heyetinin kimlik tespitinin ardından sanık Oleksiy Navrotskyy olayı tam olarak hatırlamadığını söyledi. Halen depresyonun devam ettiğini ileri süren Navrotskyy. “Psikolojik olarak çok kötü durumdayım. Bu konuda çok fazla diyeceğim bir şey yok. O gün ve hala kendimde değilim” dedi.


“FAKİR YAŞAMALARINI İSTEMEDİM”
Daha sonra mahkemede sanığın avukatı aracılığıyla 21 Mayıs 2022’de verdiği ilk savunması okundu: “Savaş çıkınca önce İtalya’ya sonra Türkiye’ye geçtim. Alanya’ya geldikten sonra psikolim bozuldu. intihar etmeyi düşündüm. özel bir hastaneye gittim. Ayrıca AİDS olduğumu öğrenince psikolojim daha da bozuldu. hatta intihar notu da yazdım. Eski hayatıma dönerim diye bunalıma girdim. olay günü uyandıktan sonra mutfağa gittim. Bıçağı aldım. Eşim duştaydı. Önce kızımın boğazını kestim. Sonra oğluma soktum. Eşim duştan çıkınca üzerime geldi. Ona da saldırdım. ama o yaralı olarak kaçmayı başardı. Çocuklarıma ve aileme iyi bir hayat sağlayamayacağım için yaptım. Fakir yaşamalarını istemedim. Ayrıca oğlumun  gelişimini engeleyen hastalığı vardı. İleride engelli olması beni üzerdi.”


“PSİKOLOJİK SORUNLARI OLDUĞUNA DAİR RAPORLAR MEVCUT”
Sanık avukatı Nükte Yaprak Buyurgan ise akıl sağlığı yerinde bir babanın bunu gerçekleştirmesinin beklenilmeyeceğini dile getirdi. Navrotskyy’nin psikolojik sorunlarının olduğuna dair ciddi raporların mevcut olduğunu öne süren Buyurgan, adli tıp raporunun beklenilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 


EN AĞIR CEZAYI ALMASI GEREKİYOR
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarından Ayşe Doğan ise sanığın savunmalarının suçtan kurtarılmaya yönelik olduğunu söyleyerek, “Sanığın en ağır şekilde yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.


MAHKEME 3 ŞUBAT’A ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, müşteki anne Yulia Navrotska’nın ifadesinin alınması, sanığın akıl sağlığıyla ilgili raporun beklenilmesine karar vererek duruşmayı 3 Şubat 2023 tarihine erteledi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0