Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Belediyesi’nin 2023 Mali Yılı Bütçesi 1 Milyar 775 Milyon Tl Oldu
Alanya Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı’nda 2023 Mali Yılı Belediye Bütçesi 1 Milyar 775 Milyon TL olarak belirlendi. Toplantıda MHP İlçe Başkanlığı görevine atanan Mustafa Sünbül’ün yerine Merve Baysal göreve başladı. Grup sözcülerinin açılış konuşmaları sonrası konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde açılışı yapılan Köpek Bahçesi ve Doğal Yaşam Alanı’nın tüm Alanya’ya hayırlı olmasını diledi. 9 Ekim’e kadar devam edecek 4. Alanya Kitap Fuarı’na vatandaşları davet eden Başkan Yücel, Ekim ayı içerisinde yapılacak olan 1. Alanya Tarım Teknolojileri Buluşmaları, 2022 Triatlon Avrupa Kupası ve 2022 Paratriatlon Dünya Kupası, yine Alanya Belediyesi’nin düzenlediği Avokado temalı Tropikal Meyve Festivali ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına tüm vatandaşları davet etti.
04 Ekim 2022 - Salı 19:54
YAŞAM

2023 BELEDİYE BÜTÇESİ BELİRLENDİ

Alanya Belediyesi’nin 2023 Mali Yılı Belediye Bütçesi 1 Milyar 775 Milyon TL olarak belirlendi. Yatırım bütçesi 699.270.000,00 TL olurken, bütçenin yüzde 39.9’u yatırıma ayrıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2023 bütçesinin yaklaşık 700 milyonunun yatırım bütçesi olduğunun altını çizerek, “Antalya sınırlarında hiçbir belediye bütçesi yüzde 20’nin üzerinde değilken bizim bütçemiz yüzde 35’in üzerinde. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


BAŞKAN YÜCEL, “CEVAP VEREMEYECEĞİMİZ BİR ŞEY OLMAZ”
Millet İttifakı üyelerinin Avsallar Mahallesi’nde Alanya Belediyesi’ne ait bir mülkiyetin satışa çıkarılması konusunda çekimser kalması üzerine konuşan Başkan Yücel, “Allah’a çok şükür sorup da cevabını veremeyeceğimiz bir şey olmaz. Geçen yıl biliyorsunuz sadece Alanya Belediyesi değil tüm belediyeler ek bütçe yaptığı gibi devlette ek bütçe yaptı. Dünyadaki gelişmiş ülkelerin hepsi ek bütçe yaptı. Biz geçen sene 455 milyonluk ek bütçe yaptık. Neden yaptık, yatırımlarla ilgili yaptık. Bunun nedeni de ülkemizdeki her şeyle ilgili ek bütçeler yapıldı. İki tane örnek vereyim; önceki 2021 yılında yıl boyunca akaryakıta ödediğimiz parayı 2022’nin ilk dört ayında ödedik. Düşünün, 12 ayda ödediğimiz parayı dört ayda ödedik. Neden, art arda yaşanan fiyat artışlarından dolayı. Örnek olarak yenilenebilen güneş enerjisi ihalesine iki defa çıkmamıza rağmen ihaleye katılım olmadı. Aynı şekilde kale kapısına yapacağımız kapıya bile ikinci kez ihale çıktık yine katılan olmadı” dedi.


BAŞKAN YÜCEL; “BİZ BU HAMLELERİ YAPMAZSAK BELEDİYE AYAKTA KALAMAZ”
Başkan Yücel, “Bu seneki kamulaştırma ile ilgili geçen yıla kadar alt mahkemenin verdiği ödeme emrini yani kesinleşen kararı Yargıtay onaması olmadan ödenmeyebilir ve yargıtaya itiraz eder ve icra gönderirdi. Anayasa Mahkemesi bunu iki yıl önce bir bozmuştu şimdi tekrar kanunlaştırıldı ve bu icradan herkes kurtuldu. Şimdi Ağustos ayında alt mahkeme olmadan icra gönderilebilir kararı tekrar bozuldu ve böylelikle bizim mahkemede kamulaştırma el atmayla ilgili davalarımız belediyeye yağmur gibi düştü ve icra yoluna gidildi. Bugün itibarıyla 34 milyon lira ödedik. Doğru mudur, doğrudur. Şu anda da 50 milyona yakın ödeme emri geldi bir ay içerisinde ödenecek bir para ve gecikme faizi şuydu buydu artıyor. 90 milyona kadar çıkan bir para, en az bu kadar da de devam eden paralar var. Eğer devlet tarafından bir düzenleme yapılamazsa bu yıl sonuna kadar biten mahkemelerin hepsi geçer ve bu belediye en az 200 milyona yakın bir icra takibi başlar.


“BELEDİYE MÜLKİYETİNİ 1700’LERDEN 2539’A ÇIKARDIK”
Şunu açıkça söylemek isterim biz hizmet etmek için her şeyi yapıyoruz. Biz göreve geldiğimiz zaman 1700’lerde olan mülkiyet sayısı 2539 yapmışız. Bunun birçoğunu da bedel ödemeden ve mülkiyet satın almakla. Sadece 2016 yılında 33 tane parsel aldık. Herkes ticaret yapıyor biz de bu geminin yürümesi için parayla 33 mülkiyet aldık. Bu Alanya Belediyesi’nin kaç katı bütçe yapar. Biz bunu sürekli yapıyoruz çünkü böyle hamleleri yapmasak bu belediye ayakta kalamaz” şeklinde konuşmasına devam etti.


BAŞKAN YÜCEL; “MİRAS YOLUYLA KALAN BİR MÜLKİYETİ ASLA SATMAYIZ”
Başkan Yücel konuşmasının devamında, “Biz bugüne kadar hiç mülkiyet satmadık. Bu parseli de biz zaten hibe olarak belediyeye nakde çevirmek için aldık. Bu kamulaştırmalar olmasa biz zaten yine satma taraftarı değiliz. Ama biz bir şeyler yaparken birileri de altını alkışlarsa bu gemi yürümez. Bu parseller bizim ürettiğimiz parseller. Biz gidip de miras yoluyla kalanlardan hiçbir şey satmadık, satmayız da Allah izin verirse. Yapmazsak sıkıntı yaşayacağız çünkü yatırımlarımızı da durdurmuş olacağız. Şu ana kadar gelen 90 milyon TL ama yarın sabaha neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı bozmasından sonra bununla karşı karşıya geldik. Biz de belediyenin menfaati için yapıyoruz bunu da bilmenizi isterim. Hatta ve hatta şunu da belirteyim hiçbir zaman bunların sorumlusu buradaki bu meclis değil. Bundan önceki mecliste değil. Benden önceki yani 2014’ten önceki yönetimlerin işi. Bunun hesabını ben ve buradaki Cumhur İttifakından olan arkadaşlarımız veriyor” ifadelerini kullandı.


BAŞKAN YÜCEL; “BU KADAR İNSAFSIZLIK OLMAZ”
Avsallar’a inşa edilen Kapalı Pazaryeri’nin kamulaştırmasının yapılmasını örnek gösteren Başkan Yücel, “Dört yılı geçti 3 buçuk milyona yaptık. Bugün olsun 20 milyon. Yani o gün 3,5 milyon ödediğimizi de geçen hafta daha 1 milyon 650 bin TL sadece kamulaştırma bedeli ödedik. Yani bizim üzerine yaptığımız masraf 3 buçuk 4 buçuk milyon. Zeminine ödediğimiz para 5-6 milyon. Biz deniyoruz ama adamda iyi niyet olmayınca, birilerine on katı satış yapınca buna ne yapabilirsin? İşte böyle bir tanesini biz 600 bin TL’ye aldık, hissesine şimdi 1 milyon 600 bin TL para ödüyoruz. Yani bu kadarda insafsızlık olmaz. Maalesef olayın önü açık. On katı para gösterdi ve biz o parayı 1 milyon 600 bin TL olarak ödeyeceğiz” dedi.


BAŞKAN YÜCEL; “ALLAH’IN İZNİYLE BİZDE O GÜÇ VAR”
Başkan Yücel, “Yani bugünleri de yaşıyoruz bir şey varsa bunu da topluma da, bunu yapan arkadaşlara da, bundan geçinen, bunu kendisine görev edinen arkadaşlara da sormak lazım. Hiç Allah korkusu yok muymuş bu arkadaşların? Bu benim malım değil hepimizin malı. Alanya’nın tamamının malı. Bu kadar kişinin hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğiz. Elimizden geldiği kadar mücadele edeceğiz. Ben Millet İttifakı meclis üyelerimizin verdiği kararların hepsine saygı duyuyorum ama durumun bundan ibaret olduğunu belirteyim. 


Biz uğraşıyoruz ki belediye yatırımlarının, eğitim alanlarının, dini tesis alanlarının, ne bileyim kültür merkezlerinin çok olması için uğraşıyoruz ama bir taraftan da önceki yönetimlerden gelen bazı sıkıntılar var. Bunları alsalardı zamanında keşke. Art niyetli oldular demiyorum ama ihmal sonucu bu durumla karşılaştık. Temizlenmesi baya bir zaman alacak. Allah’ın izniyle bizde de o güç ve kudret var. Buradaki meclis üyelerimizde, yönetimdeki olan tüm müdürlerimizde, müdürlerin altındaki çalışanların da var” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0