Reklamı Geç
HABER DETAY
Cami müştemilatı yurda çevriliyor
Alanya'da üniversiteli öğrencilerin kalacak yer arayışına bir nebzede olsa çare olmak isteyen Han önü Camii İmam hatibi Köse, caminin müştemilatını yurda çeviriyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklamasının ardından, üniversiteli öğrenciler yurt ve ev arayışına girdi. Üniversiteli öğrencilerin tercihi olan Alanya'da da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait olan yurtlar tam kapasite ile öğrencilerle dolup taştı.
13 Eylül 2022 - Salı 13:36

Hal böyle olunca, ilçede barınmak için öğrencilerin arayışı sürüyor. İlçede öğrenciler için tüm imkanlar seferber edilirken, Han önü Camii İmam hatibi Yüksel Köse de gençlere kalabilecek yer ayarlamak için harekete geçti. Han önü Camii'nin müştemilatını yurda çevirmek için tadilata başlayan imam Köse, bu girişimi ile 20 öğrencinin barınmasını sağlayacak. 


5 YILDIZLI YURT 
Öğrencilerin zor durumda kalmalarına gönlü razı olmayan Hanönü Camii İmam Hatibi Yüksel Köse, caminin altında yıllardır atıl durumda olan boş alanı yurda dönüştürerek gençlere barınacak, sabah, akşam yemeğini de yiyebilecek bir yer yapmayı planlayarak, bu konuda Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan'dan da destek alarak inşaata başladı. 


Yurt inşaatı tüm hızıyla devam ederken, maddi destek olmak isteyen hayırsever iş insanlarının da katkısını bekleyen Yüksel Köse, "Hiçbir beklentimiz olmadan bu işe girdik. Amacımız boş atıl durumda ki bu alanı, eğitim için memleketlerinden kopup gelen gençlerimizin istifadesine sunmak. Ülkemizin geleceği gençlerimizin eğitiminde bir katkımız olursa ne mutlu bize. Bu arada bu işe çok kıt imkanlarımızla başladık ve hayırsever insanlarımızın desteğini bekliyoruz "dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0