Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Aşevi Gönüllere fethetti
Alanya’nın önemli ihtiyaçlarından birisi olarak hizmetini sürdüren Alanya Aşevi, sadece yemek dağıtmıyor, gönülleri de fethediyor. Aşevi çalışanlarının dikkati yaşlı bir adamı ölümden kurtardı.
02 Ağustos 2022 - Salı 10:22
YAŞAM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Aşevi hafta sonu Gazipaşa’nın Günnercik Yaylası’nda yaptığı faaliyeti ile dikkat çekti. Yayla’ya Büyükşehir Belediyesine ait Mobil Aşevi ile giden ekip sabah, öğle ve akşam olmak üzere yayla şenliklerine katılan vatandaşlar ile protokole yemek çıkardı. Yaklaşık 4 bin kişinin hizmetinden yararlandığı Aşevi yemek aracı, sıcak çorba ikramı ile tüm vatandaşlara ulaştı.  Aşevi Müdürü Emine Keyaoğlu ve ekinin yayladaki özverili çalışması vatandaşın  da taktirini topladı. 


ŞEHİRDE GENİŞ HİZMET AĞI 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Aşevi ilçede ise günlük 410 vatandaşa sıcak yemek ulaştırıyor. Vatandaşın yemeğini evine kadar götüren ve kapısını açmasını bekleyerek yemeğini teslim eden aşevi çalışanları yalnız ve kimsesiz insanların da gönlüne dokunuyor. Aylık 25 eve gulutensiz gıda, 
890 kişiye toplam 6 bin 672 litre de süt gönderen aşevi geçtiğimiz aylarda yaşlı bir hastanın hayatını kurtardı. 


BANYODA DÜŞMÜŞTÜ 
Aşevi çalışanları yemek bırakmak üzere Mahmutlar Mahallesi’nde bir ihtiyaç sahibinin evine gittiler. Deprem bölgesinden gelerek Mahmutlar’a yerleşen, ailesini kazada kaybettiği için kimsesi olmayan 75 yaşındaki Yavuz Zorlu’ya bıraktıkları yemeğin alınmadığını gören aşevi çalışanları durumu Amirlerine bildirdi. Aşevi Müdürü Emine Keyaoğlu’nun haber vermesi ile harekete geçen Mahmutlar Jandarma Karakolu ekipleri eve gittiklerinde yaşlı adamın banyoda düştüğünü, yaralandığı için kalkamadığını gördüler. 


Ayağında kangren riski oluşan yaşlı adam ekiplerim müdahalesi ile hastaneye kaldırıldı. Alanya Aşevi ekiplerinin girişimi bununla da kalmadı kimsesi olmayan yaşlı adamı hastanede de yalnız bırakmadılar ve refakatçi olarak iyileşinceye kadar başında kaldılar. Ayağı kesildikten sonra tedavisi tamamlanan Yavuz Zorlu taburcu olduğu zaman evinde kendisine bakacak kimsesi olmadığını için Büyükşehir Belediyesi Aşevi Müdürü ve çalışanlarının girişimleri ile Antalya Huzurevi’ne yerleştirildi. 


Konuyla ilgili bilgi aldığımız Aşevi Müdürü Emine Keyaoğlu ‘Biz sadece yemek bırakmıyoruz, kapısını çaldığımız yaşlı ve hastalarımızın hatırını da soruyoruz. Yavuz Amcamızın masraflarını dostlarımızın desteği ve şahsi bütçemden ödedim. Ama bunu yaptık diye de kimseye söylemedik.  İnsan olmak bunu gerektirir.’ dedi.  

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0