Reklamı Geç
HABER DETAY
Gökbel Yağlı Güreşlerinde altın kemerin sahibi Cengizhan Şimşek oldu
16. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 2 yıllık pandeminin ardından büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Gökbel Güreşleri’nin başpehlivanı rakibi Yusuf Can Zeybek’i yenen altınkemerli güreşçi Cengizhan Şimşek oldu. Rekor düzeyde katılım olan Gökbel Güreş organizasyonunda ağalık yarışını 1 Milyon 307 TL ile iş insanı Eray Erdem yeniden kazandı.
18 Temmuz 2022 - Pazartesi 07:01
YAŞAM

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in 2005 yılında başlattığı, Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri 2 yıllık pandemi nedeniyle verilen zorunlu aranın ardından 16. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 16. Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 17 Temmuz Pazar sabahı minikler kategorisindeki ilk güreşçilerin er meydanına çıkışıyla başladı. Rekor düzeyde protokol ve vatandaş akınının olduğu Gökbel Güreşleri'ne AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, MHP Antalya Milletvekili ve MYK Üyesi Abdurrahman Başkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, MHP MYK Üyeleri Mustafa Aksoy ve Hüseyin Yıldız, MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Ferhat Aksoy, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Belediye Meclis Üyeleri, oda ve dernek başkanları, STK temsilcileri, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


45 BAŞPEHLİVAN VE 800 GÜREŞÇİ YARIŞTI

Kırkpınar Güreşleri’ni aratmayan Gökbel Güreşleri’nde Kırkpınar’ın efsane başpehlivanları da kol bağladı. Öğle saatlerinde Er meydanına çıkan Kırkpınar’ın altınkemerli 661. Başpehlivanı Cengizhan Şimşek ile İsmail Balaban, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur ve Turan Balaban gibi ünlü başpehlivanlar da mücadele verdi. Başpehlivanlarla birlikte 800 güreşçi Gökbel'de kıran kırana bir mücadele verdi.


GÖKBEL'İN AĞASI DEĞİŞMEDİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in 250 bin TL ihale ile açtığı Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri Güreş Ağalığını 1 milyon 307 bin TL ile yeniden iş insanı Eray Erdem kazandı. Böylece Gökbel'de ağalık geleneği değişmedi. Yağlı güreşlerin olmazsa olmazı, güreşlerin bir parçası güreş ağalığını kazanan Eray Erdem, 2. kez Gökbel Güreş Ağası oldu. Ağalıkla ilgili duygularını dile getiren Eray Erdem, "Peygamber ocağı ata sporumuzu yaşatan, bu günlere getiren Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'e teşekkür ederim" dedi.


GÖKBELİN BAŞPEHLİVANI ALTINKEMERLİ GÜREŞÇİ CENGİZHAN ŞİMŞEK OLDU

16. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin bu yıl ki başpehlivanı altınkemerli Cengizhan Şimşek oldu. Başpehlivanlık kategorisinde Gökbel Er Meydanına çıkan Kırkpınar Güreşleri'nin başpehlivanlarından olan Cengizhan Şimşek, finalde yine kendisi gibi Kırkpınar’ın başpehlivanlarından olan Yusuf Can Zeybek’i yenerek şampiyonluğu göğüsledi.


PEHLİVANLAR ÖDÜL VE MADALYALARINI ALDI

Akşam saatlerinde sona eren Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde dereceye giren pehlivanlara ödül ve madalyaları protokol tarafından takdim edildi. Başpehlivan Şimşek’e ise ödülünü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel verdi.


BAŞKAN YÜCEL; "BAŞPEHLİVANIMIZ RÜŞTÜNÜ KANITLADI"

16. Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ardından açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Gökbel bugün ikinci bir Kırkpınar gibiydi. Güreşlerimizde tüm boylarda dereceye giren güreşçilerimizi kutlarım. Organizasyonumuzu başarıyla tamamladık. Güreşlerimizi onurlandıran protokol üyelerine ve değerli halkımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Emeği geçen tüm sponsorlarımıza, personelimize teşekkür ediyorum. Başpehlivanımız Cengizhan kardeşime de tebriklerimi sunuyorum, rüştünü herkese ispatladı. Tesadüfen bir galibiyet olmadığını herkese kanıtlamış oldu" dedi.

LİDERLİK TABLOSU ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU:

Minikler 1 Kategorisi Birincisi: Arif Bulut

Minikler 2 Kategorisi Birincisi: Anıl Efe

Teşvikler 1 Kategorisi Birincisi: Yusuf Kaplan

Teşvikler 2 Kategorisi Birincisi: Süleyman Cerit

Tozkoparan Kategorisi Birincisi: Yiğit Arda Aluç

Ayak Kategorisi Birincisi: Beytullah Sarı

Deste Küçük Kategorisi Birincisi: Ahmet Kızıl

Deste Orta Kategorisi Birincisi: Ramazan Yıldız Çilenger

Deste Büyük Kategorisi Birincisi: Ümit Cavlak

Küçük Orta Küçük Kategorisi Birincisi: Murat Özkaplan

Küçük Orta Büyük Kategorisi Birincisi: Adil Kıvrak

Büyük Orta Kategorisi Birincisi: Onur Susuz

Başaltı Kategorisi Birincisi: Hasan Borucu

Başpehlivan Kategorisi:

1-      Cengizhan Şimşek

2-      Yusuf Can Zeybek

3-      Hasan Cengiz ve Ali İhsan Batmaz

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0