Reklamı Geç
HABER DETAY
Kaymakam Ürkmezer Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Mezuniyet Törenine Katıldı
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Alaaddin Keykubat Üniversitesi 2021-2022 Öğretim Yılı Mezuniyet Törenine katıldı. 2021-2022 Öğretim yılı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi mezuniyet töreni Konaklı Şehir Stadyumu’nda Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya HEP Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Ebru Gülbuğ ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
11 Haziran 2022 - Cumartesi 16:09
YAŞAM

Mezun olan öğrencilere diplomalarının takdim edildiği tören programında açılış konuşmasını yapan Rektör Kalan “800 yılı aşkın sürede esaret altına girmeksizin aralıksız Türk İslam Medeniyetine yurt olmuş Alanya’mız sadece doğal güzelliklere değil, yüzyıllar ötesinden damıta geldiği ilim, irfan sanat birikimine sahip güzide bir vatan toprağıdır. Üniversitemiz; şehrimiz, ülkemiz ve insanlık için bir değerdir. 


Bu değerin yükselmesi ise hepimizin görevi ve gururu hükmündedir. Eğitime, bilime, ülkesine önem veren nitelikli bireyleri bu topraklara kazandırma noktasında, emin olunuz ki Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin tüm idari ve akademik personeli aynı hassasiyetle emek ve yürek verdiler. Bu vesile ile kendilerine de siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.


Rektör Kalan’ın ardından bir konuşma yapan Başkan Yücel ise; “Alanya bir eğitim şehridir. Bizler üniversitelerimizin şehre ekonomik katkısının yanında, ilim irfan ve entelektüel katkısına talibiz ve bu yolda da üniversitelerimizin destekçisi olmaya öğrencilerimiz ile omuz omuza yürümeye devam edeceğiz” dedi. 


Başkan Yücel’in konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Kaymakam Ürkmezer “Alanyamız tarımıyla, turizmiyle, kültürüyle, bilimiyle, sanatıyla her geçen gün ilerliyor. Bir kentin ilerlerken en başta gelen konulardan biri de o kentin bilimsel ve akademik ortamını geliştirip, kentle bütünleşmiş bir şekilde geleceğe dönük faaliyet ve projeler üreten akademinin hazır olmasıdır. Bizler de hem Alaaddin Keykubat Üniversitemiz hem de Hamdullah Emin Paşa Üniversitemiz ile beraber geleceğe  daha da umutla bakıyoruz. 


Pandemi sebebi ile 2 yıldır gerçekleşemeyen ALKÜ mezuniyet törenini bugün burada gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli öğrenciler sizler bu güzel üniversitemizden mezun olarak memleketimizin dört bir yanına dağılıp kendiniz, aileleriniz ve memleketimiz için faydalı işler yapmaya devam edeceksiniz.Hangi mesleği yaparsanız yapın o işin hakkını vererek en iyi şekilde yapıp ailelerinizi ve milletimizi daha da çok onurlandırmanız dileğiyle mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bizlere bu ortamı hazırlayan başta Rektörümüz olmak üzere tüm akademisyenlere ve destek olan Belediyemize ve STK’larımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0