Reklamı Geç
HABER DETAY
Antalya’dan Gelen Hasta, Şifayı Alanya’da Buldu
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Doktor Ahmet Aksoy, uzmanlık alanında önemli operasyonlara imza atmaya, kullandığı özel teknikler ile de şifa dağıtmaya devam ediyor. Antalya’da yaşayan ve uzun süredir şiddetli ayak ağrıları olan 13 yaşındaki Toprak Keş şifayı Alanya’da buldu. İleri derece pes planusu (düztaban) olan Keş’e Türkiye’de sınırlı merkezde uygulanan kemik ile taban düzeltmesi ( lateral kolon) ameliyatı yapılarak sağlığına kavuşturuldu.
11 Haziran 2022 - Cumartesi 10:51
SAĞLIK

Gelişen sağlık hizmetleri, teknoloji ve başarılı tedavi yöntemleri, coğrafi konumu nedeniyle Alanya; yerli halkın yanı sıra yabancı ve çevre il, ilçelerden gelen kişilere de sağlık hizmeti sunmakta, başarılı operasyonlarda adından söz ettirmektedir.  Antalya’da yaşayan Toprak Keş de okulda top oynarken, koşarken, yürürken devam eden ağrılarının artması sonucu annesi Gülay Alp’in sosyal medyada yaptığı araştırmalar neticesinde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde görev yapan Op. Uzm. Dr. Ahmet Aksoy ile iletişime geçti. Tedavi için Alanya’ya gelen Keş’e Uzm. Dr. Aksoy tarafından yapılan muayene, tetkik ve radyolojik incelemeler neticesinde ileri derece düztaban olarak bilinen pes planus tanısı konuldu. Operasyonun komplikasyonları hakkında bilgi verdikten sonra ailenin de onayı alınarak Toprak Keş ameliyata alındı. 


Başarılı geçen ameliyat sonrası kontrole gelen Keş,  ağrılarından kurtulduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek hekimine teşekkür etti. Annesi Gülnur Alp ise”  Sosyal medyadan hekimimizin adını duyduk. Uzun bir araştırma sonucunda tedavi için Alanya’ya gelerek hekimimizle iletişime geçtik. Ameliyat öncesi doktorumuz Ahmet Bey bizi sürecin nasıl işleyeceği, ameliyat ve rahatsızlığı hakkında detaylıca bilgilendirdi. Doktorumuza ve emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum, emekleri çok büyük” diye konuştu.  


Ahmet Aksoy düztaban hastalığının çocuklardaki belirtileri, tanı ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek önemine değindi. Op. Uzm. Dr. Aksoy” Pes planus, ayaktaki Medial Longitudinal ark olarak tabir ettiğimiz ayağın iç kavisinin çökmesi durumudur. Düztabanlık bağlardaki ve tendonlardaki yetersizlikler kemik patolojilerinden kaynaklı olabilmektedir. Toplumda bu rahatsızlık  25 oranında görülebilmektedir.  Yani 4 çocuktan 1’inde düztaban’a rastlamaktayız. Her hastada ameliyat edilmemelidir. Toprak da ileri derecede semptomun olması, sosyal hayatını tamamen etkilemesi nedeniyle operasyon planladık. Türkiye’de sınırlı merkezde uygulanan kemik ile taban düzeltmesi ( lateral kolon  ) ameliyatı uygulayarak sağlığına kavuşmasına yardımcı olduk” dedi.  


“ÇOCUKLARDA DÜZ TABAN HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?”
Ebeveynlere seslenen Op. Uzm. Dr. Ahmet Aksoy,  düztaban hastalığının çocuklarda belirtilerine değinerek şu ifadelere yer verdi: ”Ayakkabısının iç kavisinin çok çabuk eridiğini görürseniz, okula giderken, oyun oynarken, yürür iken, her han gibi bir durumda çocuğunuzun ayak ağrısı var ise bir ortopedi kliniğimize başvurabilirsiniz. “dedi.   Son 6 ay içerisinde 632 hastaya başarılı operasyon gerçekleştiren Aksoy, yenilikleri hastaneye kazandırmaya devam edeceklerini aktardı. Aksoy, gerçekleştirilen ameliyatlarda kendilerine destek veren hastane yönetimine, ameliyathane ekibine ve hastanın ameliyat sonrası takibini yapan sağlık personellerine teşekkür etti.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0