Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da İngiliz Rüzgarı
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ‘in Alanya’nın marka değerini arttırmak ve profili yüksek turisti çekme konusundaki çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce Rusya’nın ekonomisi güçlü kenti Tümen’de başarılı girişimlerde bulunan Şahin şimdi de Alanya içim önemli bir destinasyon olan İngiltere pazarına yönelik çalışmalara başladı.
10 Haziran 2022 - Cuma 16:23
YAŞAM

Alanya Ticaret ve Sanayi Odadı (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’in davetlisi olarak Alanya’ya gelen İngiliz Patlementerler Yasmin Qureshi, Dr Afzal Khan ile Manchester Bury Belediye Başkanı Shaheena Haroon  3 gün sürecek programlarına Kaymakam Dr Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaretleri ile başladı. 


Başkan Şahin, ve İngiliz Heyet daha sonra ALTSO da gerçekleşen toplantıya katıldı. 

Toplantıya Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer ile Alanya Protokolü ve çoğunluğu İngiliz ve çevre ülkelerden olmak üzere yerleşik yabancılar katıldı. 


Başkan Şahin toplantıda Alanya ‘nın lokomotif sektörleri Turizm, Tarım, İnşaat ve Emlak alanlarda  ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi ve İngiliz iş insanlarını Alanya’da yatırım yapmaya davet etti. 

Toplantıda bir açıklama yapan Başkan Şahin, “Manchester ve Alanya arasında dostluk ve  ticari işbirliği köprüsünün ilk adımları attığımız Toplantımızda İngiliz Parlementer Dostlarımızın da yatırım tavsiyeleri ile işbirliği konularındaki görüşlerini aldık. 
Ticari işbirliğinin yanı sıra özellikle eğitim alanında ortak çalışmalar yapılması düşüncesinde birleştik” dedi. 


EĞİTİMDE DE İŞBİRLİĞİ 
Başkan Şahin, eğitim alanında da işbirliği olanaklarını değerlendireceklerini açıkladığı Manchester’in bu konudaki tecrübelerinden yararlanmanın yükseköğretimde Alanya’mızın çıtasını da arttıracağına dikkat çekti. 
Şahin ayrıca, “Alanya’mızın marka değerine katkıda bulunmak ve profili yüksek turisti çekmek adına Rusya’da başladığımız çalışmalar bizim için çok önemli bir destinasyon olan İngiltere ile devam edecek” diye konuştu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0