Reklamı Geç
HABER DETAY
“Hareket Et Sağlıklı Beslen Mutlu Yaşa”
Alanya Belediyesi Aile Kadın ve Destek Merkezi’nde ‘Hareket Et, Sağlıklı Beslen, Mutlu Yaşa’ semineri düzenledi. Seminer önümüzdeki süreçte farklı gruplara yönelik olarak yapılmaya devam edecek. Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Aile İçi İletişim ve Sağlıklı Yaşam Seminerleri devam ediyor. Vatandaşlara yönelik düzenlenen seminerler kapsamında Alanya Belediyesi Aile Kadın ve Destek Merkezi’nde ‘Hareket Et, Sağlıklı Beslen, Mutlu Yaşa’ semineri düzenledi.
09 Haziran 2022 - Perşembe 14:54
YAŞAM

DİYESTİSYEN DEMİR’DEN SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

Diyetisyen Şule Yavuz Demir de sağlıklı beslenme alışkanlıkları, diyetin gerçek tanımı, beslenmede dikkat edilmesi gereken noktalar, besin grupları, su tüketiminin hayatımızdaki yeri, obezitenin önlenmesi ve tedavisinde sağlıklı diyetin önemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplumda oluşan “Diyet yapmak aç kalmak demektir” algısının yıkılması gerektiğini belirten Demir, “Diyet yapmak doğru beslenmek demektir. Sağlıklı diyette aç kalınmaz diyetin amacı kişinin yaşına, boyuna, sağlık durumuna ve fiziksel aktivitesine göre yeterli besin öğelerini kişinin tüketmesini sağlamaktır.” dedi.


FİZYOTERAPİST ÖZCAN’DAN HAREKETİN GÜNLÜK HAYATTAKİ ÖNEMİ VE EGZERSİZ TAVSİYESİ
Fizyoterapist Ayşegül Özcan doğru duruş ve kas – iskelet sistemi ağrıları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Doğru nefesin ve günlük hareketin hayatımızdaki önemi konusunda farkındalık katan     Özcan seminer sonunda katılımcılara egzersiz yaptırdı. Katılımcıların oldukça memnun kaldığı aktivite ve sunumların ardından sona eren seminerin periyodik olarak devam edeceği ifade edildi.


Fizyoterapist Ayşegül Özcan katılımcılara sağlıklı beslenme konusunda da önemli bilgiler aktardı. Daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için beslenmenin çok önemli olduğunu belirten Özcan, kişisel olarak katılımcılarla beslenmeleri konusunda da görüşme ve yardımcı olma fırsatı buldu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0