Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya´da sualtı canlıları turistlerin ilgi odağı oldu
Alanya’da tatilciler, tur tekneleriyle açıldıkları denizde, yunus, caretta caretta ve Akdeniz fokuyla karşılaştı. Turistler sualtında canlılarla yüzme fırsatı da yakaladı.
02 Haziran 2022 - Perşembe 18:47
TURİZM

Yaz sezonun başlamasıyla turistlerin ilgisi çeken Alanya, sadece tarihi ve doğal güzellikleriyle değil sualtındaki deniz canlılarıyla da dikkati çekiyor. Tarihi Alanya Kalesi'ni denizden izlemek ve koylarda denize girmek isteyen tatilcilerin açıldıkları tur teknesine önce yunuslar eşlik etti. Daha sonra tekne kaptanı Turgay Meşe tarafından Akdeniz foku cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Ardından tur teknesinin demirlendiği Alanya Kalesi açıklarında suya giren tatilciler, caretta caretta ile karşılaştı. Caretta caretta, deniz kestanesi ve diğer balık çeşitleri arasında yüzen tatilcilerin, deniz keyfi ise kameralarca kaydedildi. 


"SADECE MISIR VE MALDİVLER'DE GÖRDÜKLERİNİ SÖYLÜYORLAR"
Tekne kaptanı Turgay Meşe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'ya yurt dışından gelen misafirlere, şehri denizden görme imkanı sağladıklarını söyledi. Deniz, kum ve güneş ile anılan ilçenin tarihi güzelliklerini, sualtı mağaralarını ve denizin altındaki balık, deniz kestaneleri, Akdeniz foku ve yunusları görmelerine yardımcı olduklarını belirten Meşe, "Bu güzellikleri sunmak bizi mutlu ediyor. İlk kez Alanya'ya gelen tatilci, belki de denizlerimizin bu kadar temiz ve güzel olduğunu bilmiyor. Tarihi güzelliklerimizin yanı sıra denizimizin altındaki güzellikleri de gördüklerinde dönüşleri gayet güzel oluyor. Örneğin denizin altında kaplumbağa ve balıkları gördükleri zaman şok oluyorlar. Bize bunu Mısır'da, Maldivlerde gördüklerini söylüyorlar." dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0