Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da lise öğrencileri YKS provası yaptı
Alanya’da lise son sınıf öğrencilerinin sınav kaygısını gidermek, moral ve motivasyonunu artırmak, sınav günü uygulanacak kurallar yaşatmak amacıyla YKS öncesi tüm kuralların uygulandığı bir prova yapıldı.
19 Mart 2022 - Cumartesi 14:59
EĞİTİM

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hüseyin Girenes Fen Lisesi işbirliğinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen YKS provasına Hüseyin Girenes Fen Lisesi son sınıf öğrencileri katıldı. Birebir YKS kurallarının uygulandığı sınavda öğrencilerin sınav stresini atmaları, sınav kaygısını gidermeleri, moral ve motivasyon sağlamaları hedeflendi. Sıkı bir güvenlik kontrolünden geçerek sınav salonlarına alınan öğrenciler için tüm kurallar eksiksiz uygulandı. 


18 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan TYT Sınavı’nda lise son öğrencilerinin o günkü atmosferi hissedip yaşamaları adı altında farkındalık oluşturduklarını aktaran Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi’nin TYT Sınavı’na girecek öğrencileriyle ALKÜ sınav salonlarında TYT provası gerçekleştirdiklerini söyledi.


“BAŞARILARINA KATKI SAĞLAYACAK”
Sınav salonlarını gezen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Erdoğan da, “İdarecilerimizle birlikte sınav salonlarını gezdik. Salon başkanı ve gözetmen öğretmenlerimiz ciddi bir şekilde görevlerini icra ederek sınavların gerçekleşmesini sağladı. Velilerimiz bu durumdan gayet memnun. Çocuklarımızın başarısına katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.


“TÜM KURALLARI BİREBİR UYGULADIK”
Okul Müdürü Şennur Aykut ise, “Normalde sınav saat 10.15’te başlıyor ama saat 10.00’da bütün öğrencilerin sınıflarda hazır bulunmaları gerekiyor. Dolayısıyla bina kapıları saat 10.00’da kapandı. Burada YKS’nin tüm kurallarını birebir uyguladık” ifadelerini kullandı. Sınav çıkışı öğrenciler YKS provasından çok mutlu olduğunu belirterek gerçek sınav ortamını yaşadıklarını söyledi. 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0