Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da köy enstitüsü gibi okul
Mahmutlar Kılıçarslan ilkokulu CEE Küresel Uyum Merkezı tarafından yapılan okul ortamında iklim adaptasyonu ve Dayanıklılığıiçin küresel vaka çalışmaları çağrısına katılarak dünyadan 15 vaka arasına girdi.
16 Mart 2022 - Çarşamba 16:04
EĞİTİM

2030’a kadar sürdürülebilir gıda üretimi sistemlerinin güvence altına alınması ve üretimi ve üretkenliği artıran, ekosistemlerin sürdürülmesine yardımcı olan, iklim değişikliğine, aşırı hava koşullarına, kuraklığa, sellere ve diğer felaketlere uyum sağlama kapasitesini güçlendiren ve toprak kalitesini devamlı olarak artıran dayanıklı tarım uygulamalarının hayata geçirilmesi kapsamında Mahmutlar Kılıçarslan ilkokulunda  bir tarım laboratuvarı kuruldu. Bu laboratuvarda tohumdan meyveye kadar tüm üretim aşamaları uygulamalı olarak öğretiliyor. 


Toprak veriminin artırılması için çeşitli kompostlar hazırlanıyor
Ayrıca solucan gübresi üretilerek hem atıklar değerlendiriliyor hem de toprağın verimi artırılıyor.  Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu müdürü Fatma Ayan Projeyi kısaca şöyle anlattı. Alanya’da muz yetiştiriciliği çok fazladır ve muz gövdesi çok fazla su tutmaktadır. Bizler muz kesimi yapıldıktan sonra 
gövdeleri alıp yetiştirdiğimiz bitkilerin ve zeytin ağaçlarının altına koyarak bitkinin 
sulanmasını sağlıyoruz . 


Sonra kalan posayı alıp kompost yapıyoruz .Hazırladığımız kompostu solucanlarımıza yatak yapıyor burada oluşan gübreyi ise yeniden muz ağaçlarının altına koyarak bir döngü sağlıyoruz dedi.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0