Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Minibüsçüler Odası’nda yeni Başkan Özkan oldu
Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası 7. Olağan Genel Kurulu sonuçlandı. Mevcut başkan Doğan Bacak, Paşa Özkan ve Ferhat Akkanat’ın aday oldukları seçimi 499 oy alan Paşa Özkan kazandı. Adaylardan Doğan Bacak 372, Ferhat Akkanat 241, 7 oy geçersiz sayıldı. 1 oy boş kullanıldı.
07 Ocak 2022 - Cuma 19:34
YAŞAM

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda başlayan genel kurula Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasiler, ilçedeki diğer oda başkanları ile üyeler katıldılar. Başkanlık divanın oluşturulması ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından 2018-2021 yılları arasındaki yönetim, denetim kurulu faaliyet raporları ile bilanço, gelir ve gider hesapları okundu. Daha sonra bilanço, gelir ve gider hesapları oy birliği ile kabul edildi. 


Genel kurulda yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ayrı ayrı ibra edilerek oy birliği ile kabul edildi. 

Genel kurulda yeni döneme ait çalışma programı ile bu programda yer alacak olan üyelerin mesleki eğitim, teorik ve pratik kurs programları ile 2022-2023-2024-2025 yılları tahmini bütçesinin incelenmesi, görüşülmesi aynen veya değiştirilmesi maddesi de görüşüldü. Madde oy birliği ile kabul edildi.  


Oylamaya sunulan 5362 sayılı kanundaki sınırlar içinde öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması, sportif ve sosyal faaliyetler, eğitici ve öğretici kursların açılması, işletilmesi ve kiraya verilmesi, birliğin muvafakatını almak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ile her türlü taşıt alım ve satımına, inşa ettirilmesine, kiraya verilmesine, kiraya alınmasına borç alınıp, borç verilmesine, alınacak gayrimenkul İle taşıtlar karşılığında borç para alınmasına ve ipotek konulmasına, kurulmuş ve ya kurulacak olan vakıf, kooperatif ve şirketlere üye ve ya ortak olunmasına, AB ve İş-Kur projelerinin hazırlanması ve onaylandıktan sonra uygulanması ile birlikte, bu maddede belirtilen tüm işleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 


Genel kurulda oda bünyesinde kurulmuş olan iktisadi işletmesinin faaliyetinin devam ettirilmesi ya da feshedilmesi ile federasyon kurmak, kurulmuş olan veya kurulacak olan federasyonlara üye olunabilmesi veya ayrılabilmesi konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. 
 

DEĞİŞİME OY VERİN"
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan üye Hasan Lök,  değişime oy verilmesini istedi. 
"ÇOK KONUŞMAK İSTEMİYORUM"
Adaylardan Paşa Özkan da, "Bir an önce seçime geçilmesi gerekiyor. Onun için çok konuşmak istemiyorum" diye konuştu. Adaylardan Ferhat Akkanat da seçimin hayırlı uğurlu olmasını istedi.


"SİZ BENİM GÖZ AĞRIMSINIZ"
Mevcut başkan ve tekrar aday olan Doğan Bacak da, "Disiplinli bir oda yürütmek için sizden destek istiyorum. Siz benim göz ağrımsınız. Sizi seviyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başladı. Saat 17.00’de sona eren oy kullanma işleminin ardından sayıma geçildi. Seçimi 499 oy alan Paşa Özkan kazandı.  Adaylardan Doğan Bacak 372, Ferhat Akkanat  241, 7  oy  geçersiz sayıldı. 1 oy boş kullanıldı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0