Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanyalı iş adamından öğretmenlere özel açıklama
Topluma faydalı bireyler haline getirmek için mücadele eden eğitimcilerin yarınlarımızı şekillendirdiğini belirten MÜSİAD Alanya Eğitim Komite Başkanı Hasan Ahlatçı, “Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza emek veren her bir öğretmenimiz, milletimizin kıymetlisidir” dedi.
24 Kasım 2021 - Çarşamba 15:36
YAŞAM

Öğretmenlerin anne ve babalar kadar kıymetli olduğunu belirten MÜSİAD Alanya Eğitim Komite Başkanı Hasan Ahlatçı, “Bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmet etmeyi, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz. 

Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir kültüre sahibiz. Medeniyetleri eğitim, eğitimi öğretmenlerimizle oluştururuz. Toplumumuzun; milli, ahlaki, ilmi ve kültürel altyapısını, şefkat ve sabır içinde yetiştirdiği öğrencilerimizle sağlayan öğretmenlerimiz hem bugünün mimarı hem de yarınlarımızın hazırlayıcısıdırlar” dedi.


‘EN ESKİ MESLEKLERDEN’

Öğretmenliğin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğuna dikkat çeken Ahlatçı, “İnsanın eğitiminde en önemli destekleyici unsur öğretmendir. Öğretmen ahlaki ve kültürel bir modeldir. Öğretmenlerin eğitimin amacını doğru anlayabilmeleri için insan yaşamının amacının ve erdemlerinin ne olduğunu anlamaları gerekmektedir. Çünkü eğitim insanın insani olarak gelişiminin desteklenme sürecidir.

 

Bu anlamlı gün vesilesiyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Türk eğitim sistemine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0