Reklamı Geç
HABER DETAY
Demir: Alanya'da fırıncıların dayanacak gücü kalmadı
Yakın dönemde simidin 2 buçuk TL olmasının ardından zam ile birlikte ekmek de aynı fiyata yükseldi. Alanya’da 2 TL’den satılan 210 gram ekmeğin fiyatı bugün itibarıyla 2 buçuk TL’ye yükseldi. Zam kararı resmi olarak açıklanmazken ilçedeki fırıncılar ve marketler ekmeği zamlı olarak satmaya başladı.
17 Kasım 2021 - Çarşamba 12:50
YAŞAM

Art arda gelen zam haberlerinin ardından Alanya’daki fırıncılar ve marketler resmi bir karar olmamasına rağmen ekmeği zamlı olarak satmaya başladı. Ekmeğin fiyatının yükselmesinin ardından açıklama yapan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, “Ekmek zammı ile ilgili bizim bir şeyimiz yok. Şu an Antalya Valisi Ersin Yazıcı zam istedikleri için oda başkanlarını mahkemeye verdi. Mahkeme devam ediyor. Sadece bundan 6 ay önce ara karar verdiler ve ekmek 2 lira oldu fakat bugünden itibaren Alanya’daki fırıncılar 2 buçuk liraya satmaya başlamış. Bizi aradılar. Zam veremeyiz dedik. 


Çünkü mahkeme devam ediyor ama fırıncılar yerden göğe kadar haklı. 150-160 TL olan un çuvalı şu anda 275 lira olmuş. 30 lira zam daha gelecek diye söylentiler var. Adamların dayanacak gücü kalmadı. Ekmek halkın en çok ihtiyacı olan temel besin maddelerinden. Ufacık bir zamda ayaklanılıyor ama tüp gaz 195 lira, şeker çuvalı 400 lira olmuş. Elektrikte, suda, her şeyde zam var. Şu anda müthiş bir zam furyası var. Dünyada ve Türkiye’de bir kuraklık var. Konya’da buğday rekoltesi düştü. 


Unlar karaborsa gibi. Biz ekmeği bulduğumuz şükredeceğiz. Böyle bir durum var. Bunun kimse farkında değil. Herkes gelen 50 kuruşluk zammın peşinde ama her şeye yüzlerce lira zam geliyor. Benim fırınım yok. Fırıncı akrabam da yok. Fırıncıların bir kısmı bizim odamıza bir kısmı da ticaret odasına üye. Fırıncılar beni aradı. Mahkeme devam ettiği için zam veremeyeceğimi söyledim ama adamların dayanacak gücü kalmadı. Borç üstüne borç oldu. O nedenle bugünden itibaren ekmeği 2 buçuk liradan satmaya başladılar. 


Antalya’da daha önceden bu fiyata satmaya başlamışlardı. Bir yerde devletimiz ya fırıncılara sponsor olacak. Günlük işlediği un çuvalına göre yardım edecek yoksa fırıncıların dayanacak gücü yok. 2 buçuk lira satmaları kendi haklarıdır ama kanunen bir zam verilmedi. Bunu da halkımıza duyuruyoruz. Halkımız her yerde zam olduğunu görüyor. Ekmek de bundan nasibini aldı ama biz oda olarak zam vermedik” dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0