Reklamı Geç
HABER DETAY
Fetih Kutlamalarında Çini Duvarı Sergisi
Alanya’nın 800. Fetih Yılı Onuruna düzenlenen I. Uluslararası “Selçuklu Sekizgeni” Çini Duvarı Projesi Sergisi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla açıldı.
09 Kasım 2021 - Salı 17:11
KÜLTÜR

I. Uluslararası “Selçuklu Sekizgeni” Çini Duvarı Projesi Sergisi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla Alanya’nın 800. Fetih Yılı Onuruna düzenlenen, etkinlikler kapsamında Alanya Kalesi’nde açıldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen serginin Koordinatörlüğünü Hacettepe Üniversitesinden Doç. Dr. Hüseyin Özçelik üstlenirken, sergi küratörlüğünü ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden Öğr. Gör. Serdar Aslan üstlendi.


Anadolu’da 13. yüzyıldaki sanat anlayışından esinlenerek eserlerin tasarlandığını dile getiren Öğr. Gör. Serdar Aslan, “Günümüz sanatsal yaklaşımları ile üretilmiş olan çalışmalar, kültür, estetik ve sanatsal zarafetinin zenginliğini gösteriyor. Katılımcı sanatçılar eserlerini tasarlarken, Türkiye Selçukluları çinilerinde yer alan insan, aslan, kurt, kuş, tavşan, at, eşek, ayı, deve, grifon, siren, güneş, bitki, geometrik birimler ve çift başlı kartal desenlerinden esinlenmişlerdir.” dedi. 


Türkiye’de bulunan 30 üniversitenin ilgili bölümlerinde çalışmalarını sürdüren akademisyen sanatçının yanı sıra, K.K.T.C., Türkmenistan, İran, Rusya ve Almanya’dan toplamda 118 sanatçı eserleri ile katılımda bulundu. Alanya’nın 800. Fetih Yılı onuruna düzenlemiş olan sanatsal proje, uluslararası platformda üç boyutlu eser katılımı ile Covid-19 Pandemi döneminde düzenlenmiş olan, ilk sanatsal proje niteliği taşıyor.  

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0