Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’nın tescilli meyvesinin çekirdeği kalp krizi riskini azaltıyor
Avokado çekirdekleri lif ve antioksidan açısından oldukça zengindir. Avokado çekirdeğinin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde.
09 Kasım 2021 - Salı 08:13
SAĞLIK

Avokado sağlıklı beslenmeye odaklanan kişilerin öğünlerinde sıklıkla tükettiği şifa kaynağı olarak adlandırılan bir meyvedir. Avokadonun kendisi ayrı çekirdeği ayrı faydalıdır. Çünkü avokado çekirdekleri lif ve antioksidan açısından oldukça zengindir. Avokado çekirdeği birçok formda kullanılıyor bunlardan biri de avokado çekirdeği çayıdır. Peki, avokado çekirdeği çayı nasıl yapılır? Avokado çekirdeğinin faydaları nelerdir?

 

AVOKADO ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

- Avokado çekirdekleri antioksidan açısından oldukça güçlüdür. Avokado çekirdeklerinin içerdiği antioksidan yüzde 70'in üzerindedir yani bu süper meyvenin çekirdeği avokadonun tamamından daha çok antioksidan içerir.

- Avokado çekirdeklerindeki içerik, kolesterol düzenleyici bir özelliğe sahiptir bu özellik sayesinde kolesterol düşürücü bir etki yaratır.

- Avokado çekirdekleri, kalp sağlığı için tüketilmesi gereken çekirdeklerden biridir. Kalp hastalığı ile ilgili riskleri azaltmaya yardımcı olur.

- Avokado çekirdekleri aynı zamanda tümörün büyümesini engelleyen güçlü antioksidanlara sahiptir.

- Avokado çekirdeğinde bulunan çözünebilir lif doygunluk hissi yaratır.

- Sindirim sistemi için mükemmel bir düzenleyicidir. Avokado çekirdekleri kabızlığın önlenmesini sağlar. Aynı zamanda ishal problemi için de faydalıdır.

 

AVOKADO ÇEKİRDEĞİ ÇAYI

Avokado çayı için öncelikle avokado çekirdeklerini toz haline getirin. Toz haline gelen çekirdeklerden 1 çorba kaşığı kadar alarak 2 bardak suda kaynatmaya başlayın. Avokado çayı çekirdeğini sıcak veya dilerseniz ılık olarak tüketebilirsiniz. Avokado çekirdeği çayını biraz tatlandırmak için bal kullanabilirsiniz.

 

AVOKADO ÇORBASI

Soğuk avokado çorbası için malzemeler:

- 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü

- 2 su bardağı içme suyu

- 2 adet avokado

- 10 yaprak ıspanak

- 1 adet orta boy salatalık

- 1 limonun suyu

- 2 dal taze nane

- Tuz

- Taze çekilmiş karabiber

Soğuk avokado çorbası üzeri için:

- Dilimlenmiş avokado

- Çörek otu

- Haşlanmış kinoa

Soğuk avokado çorbası yapmak için kabuğunu soyup çekirdeğini çıkardığınız avokadoları mutfak robotuna koyun. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanak yapraklarını, taze nane yapraklarını, dilimler halinde doğradığınız salatalığı ve limon suyunu da robota ilave edin. Ayrı bir kapta Hindistan cevizi sütü ve içme suyunu karıştırın. Sulu karışımı mutfak robotunun içindeki karışıma ekleyerek kıvamı ayarlayıp tuzunu ve karabiberini ilave edin. Eğer isterseniz ince dilimlenmiş avokado, çörek otu ve haşlanmış kinoa ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0