Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'dan dünyanın zirvesine!
Milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda şampiyonluk elde eden ilk Türk sporcu olup adını tarihe altın harflerle yazdırmayı hedefliyor
10 Ekim 2021 - Pazar 19:07
SPOR

Alanya'dan dünyanın zirvesine doğru adım adım ilerleyen Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Süperbike Şampiyonası'nın son yarışı olan 21 Kasım'daki Endonezya ayağının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iptal edilmesi durumunda, 17 Ekim'de Arjantin'de koşulacak yarışlarda ikincilikler bile alsa şampiyonluğunu ilan edecek. 


Arjantin yarışları için hazırlıklarını Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti'nde sürdüren Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'deki ilk yarışta birincilik elde ettiğini, ikinci yarışta ise motosikletin ön çamurluğunun kopması nedeniyle düştüğünü, yarışın içinde birincilik mücadelesi verirken yarış dışı kaldığını, bu nedenle en yakın rakibiyle arasındaki puan farkının 24'e düştüğünü söyledi. Önünde Arjantin ve Endonezya yarışlarının olduğunu ifade eden Toprak Razgatlıoğlu, "Endonezya'da yarışların olup olmayacağı henüz belli değil. 


Kovid-19 nedeniyle iptal edilebilir, yarışçıların çoğu da gitmek istemiyor. Şampiyonada 3 haftadır lider durumdayız. Arjantin'de de birincilik savaşı vereceğiz. Her yıl hedefimiz dünya şampiyonluğu diyorduk, bu sene çok yaklaştık. Arjantin, son yarışımız olabilir. Arjantin'deki yarışlar son olursa burada alacağımız ikincilikler bile bizi şampiyon yapar" diye konuştu.


"BABAM İÇİN ŞAMPİYON OLACAĞIM"
Dünya Superbike Şampiyonası'nda yarışan tek Türk sporcu olduğunu hatırlatan Toprak Razgatlıoğlu, her yarıştan sonra Türk bayrağını dalgalandırmanın gurur verici olduğunu söyledi. Şampiyonluğa çok yakın olduğunu dile getiren Toprak, "Eğer bir aksilik olmazsa bir Türk sporcu ilk defa 'superbike'ta dünya şampiyonluğunu almış olacak. Sadece yarışmaya odaklanıyorum. Birinci olmak için savaşacağım. Dünya şampiyonu olarak Türkiye'ye dönmek en büyük hayalim. 


Şampiyon olursam 'Bu babam için' diyeceğim. Babam benim için varını yoğunu yatırdı. Bu noktalara geldik, vefat ettiği için bunları göremiyor. Canlı şahit olamadı, yaşayamadı. Yaptığımız şeyleri inşallah görüyordur. Bu dünya şampiyonluğunu ona armağan edeceğim. Benim için çok özel olacak. Kaskımda kendisinin motosikletli fotoğrafını her zaman taşıyorum. Nasibimizde varsa dünya şampiyonluğunu istiyoruz. İnşallah olur, kameralar önünde 'Bu babam için.' demeyi çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0