Reklamı Geç
HABER DETAY
İnternetten dolandıran 4 şahıs yakalandı
Antalya’da ürün alım ve satımına aracılık eden siteler üzerinden 27 şahsı dolandıran 4 şahıs düzenlenen operasyonlarla yakalandı. Şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
06 Ekim 2021 - Çarşamba 12:49
ASAYİŞ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde, ‘Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık’ faaliyetlerinde bulunan şüphelilere yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Sahibinden.com, Letgo gibi ürün alım satımlarına aracılık eden internet sitelerinde, telefon, tablet ve benzeri ürünler için satış ilanı vererek, bu ilanda geçen ürünü almak için irtibata geçen vatandaşlardan ilanda belirtilen parayı aldıktan sonra ürünü göndermeyip 27 şahsı mağdur ederek dolandırıcılık yapan 4 şahıs 28 Eylül günü yapılan eş zamanlı operasyon ile yakalandı.


Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık (TCK-158/1-f) suçundan yakalanarak gözaltına alınan B.C, H.Y, H.D ve M.S isimli şüpheli şahıslar yapılan işlemlerin ardından 30 Eylül günü sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandılar.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0