Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da 60 bin öğrenci için bu yıl ilk ders zili çaldı
Alanya’da 60 bin öğrenci bugün itibarıyla tam zamanlı yüz yüze eğitime başladı.
06 Eylül 2021 - Pazartesi 09:30
EĞİTİM

Tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı bugün başladı. Korona virüs nedeniyle uzun dönemdir uzaktan ve ardından kademeli eğitim uygulamasının sürdüğü ülkede bugün itibarıyla tam zamanlı yüz yüze eğitime geçildi. Daha önce okul öncesi ve birinci sınıfların uyum eğitimine başlandığı Alanya’da bugün itibarıyla 60 bin 639 öğrenci ders başı yaptı.

Okulların açılmasıyla 4 bin 500 öğretmen de öğrencilerle buluştu. Alanya’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saat 09.00’da ‘İlköğretim Haftası’ kutlama programı düzenlenecek. Program saat 10.00’da Nezihat Abdullah Doğan İlkokulu’nda Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’in katılımıyla sürecek.

 

Bugün yeni tedbirlerle açılacak okullara maske ile girilecek. Yeni eğitim öğretim döneminde okullardaki yemekhaneler, kantinler ve pansiyonlar açık olacak. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile eğitim personeli, kantin çalışanları, öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi aşı olmayan ya da hastalık geçirmeyen okullarda öğrencilerle bir araya gelebilecek görevlilerden haftada 2 kez PCR testi istenecek.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0