Reklamı Geç
HABER DETAY
Hükümetimiz Alanya’da Gerekeni Yapıyor
Başkan Toklu ve beraberindeki heyet yeni Yükseköğretim yurdunda incelemede bulundu.
05 Eylül 2021 - Pazar 15:05
YAŞAM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Kalan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte yeni Yükseköğretim yurdunda incelemelerde bulunarak bir an önce öğrencileri bu yurtta ağırlamak için çalışmaları hızla devam ettirdiklerini belirtti.


Öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim alabilmeleri için Devletin tüm imkanları öğrenciler için seferber edildiğine değinen Başkan Toklu; ‘‘Öğrencilerimizin beş yıldızlı bir otel konforunda eğitim dönemi geçirebilmeleri için çalışmalarımızı en üst seviyede sürdürmekteyiz. Bugün Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörümüz Sn. Prof.Dr. Ekrem Kalan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Sn. Emre Kıldırgıcı ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve bölge Milletvekillerimizin destekleriyle yapımı devam eden yeni Yükseköğretim yurdumuz da incelemelerimizi gerçekleştirdik. Yeni yurdumuzu 2022 yılının başlarında bitirmeyi hedefliyoruz ve böylelikle öğrencilerimize daha konforlu bir ortam sunacağız.


Alanya’mızda toplam 2000 (iki bin) öğrenci kapasiteli 6 bloktan oluşan Yükseköğretim yurdumuz mevcuttur. Alaaddin Keykubat Üniversitemizde yapımı devam eden öğrenci yurdumuzla birlikte kapasitemizi 3000 (üç bin) öğrenciye çıkartıyoruz.

Yapımı devam eden yeni yurdumuza toplam 9.756,62 m² alan yer tahsisi yapılmış olup, 1000 (bin) öğrenci kapasitelidir. Toplamda 137 milyon lirayı bulan yatırımı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemde Alanya’mıza yeni yurtların yapımıyla ilgili planlamalarımızı yapıp çalışmaları başlatacağız. Her şey çocuklarımız için, her şey geleceğimizin teminatı gençlerimiz için.’’ ifadelerine yer verdi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0