Reklamı Geç
HABER DETAY
Kantin fiyatlarına eleştiri geldi
Milliyetçi Çalışanlar Derneği Genel Başkanı Ceyhun Altay, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için kantin fiyat listesinin fazla olduğunu söyledi.
03 Eylül 2021 - Cuma 11:38
YAŞAM

Belirlenen fiyat listesi sonrasında yazılı basın açıklaması yapan Genel Başkan Altay, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için kantin fiyat listesinin fazla olduğunu, asgari ücretle geçinenleri olumsuz yönde etkileyeceğini kaydetti.


Altay, pandemi nedeniyle vatandaşın artık su almakta zorlandığını belirterek, "Çocukluğumuzdan süre gelen kantin kültürü her öğrencinin hayalidir. Çocuklarımızın teneffüs zili ile birlikte koşarak ilk gittikleri yer olan kantinlerin önü adeta öğrencilerin buluşma noktası konumundadır. Her kesimden öğrenci ceplerindeki para ile bir şeyler almakta ve bunu arkadaşları ile birlikte mutluluk içinde yemektedir. 


Fakat görünüyor ki bu sene bunlara fazla şahit olamayacağız. Bakkallar Odasının belirttiği fiyat listesinde su 2 lira, ayran 3,5 liradır. Pandemi şartları nedeniyle öğrencilerimizin aileleri ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Alım gücü düşmektedir. Asgari ücretle geçinen bir ailenin iki çocuğu okula gittiğini farz sayarsak 2 lira su almak için verilen harçlık haftada 20 lira aylık 100 lira yapmaktadır” dedi.


Kantinci esnafın sıkıntılarını da bildiğini söyleyen Altay, “Kantinci esnafımızın sıkıntılarını çok iyi biliyorum. 1 seneden beri kantinlerini açamadılar, ekonomik olarak onlar da çok yıprandılar. İhale yoluyla girdikleri kantinlerin parasını ödemeleri, evlerini geçindirebilmeleri için satış yapmaları gerekmektedir. Veliler çocuklarını para veremedikleri takdirde bunu nasıl gerçekleştirecekler. 


Marketlerde aldığımız 1 lira suyu kantinde 2 liraya satılacaksa öğrencileri kantin kültürüne nasıl alıştıracağız. Kantin işletmecileri öğrencilerin kantinden alışveriş yapmadıkları konusunda okul idarecilerine dert yanmaktadır fakat düşünülmesi gereken husus bu kadar yüksek fiyatların neden ortaya çıktığıdır. Bu dönemlerde herkes birbirine yardımcı olmalıdır. İşçi kesimini de düşünmeliyiz. 


Aldıkları asgari ücreti ev kirasına mı versinler? , yüksek faturalara mı para yetirsinler yoksa bir su bir ayrana 6 lira mı versinler? Milliyetçi Çalışanlar Derneği olarak konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini isterim" diyerek sözlerini bitirdi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0