Reklamı Geç
HABER DETAY
İŞKUR'dan iş arayanlara nefes aldıracak proje
Türkiye'de işsizliğin önüne geçmeyi hedefleyen bir kurum olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR),iş arayanlara yönelik çeşitli projeler hazırlıyor. Bu projelerden birisi de TYP yani 'Toplum Yararına Program'.
19 Ağustos 2021 - Perşembe 17:43
EKONOMİ

TYP, İŞKUR tarafından işsizliğin yoğun olduğu zamanlarda yapılan bir projedir. Bu şekilde hem topluma hem de iş arayan kişilere fayda sağlanması hedefleniyor. İŞKUR kapsamında işe alınanlar genellikle kamusal alanlarda fayda gösterecek bir biçimde istihdam ediliyor. TYP üzerinden ödenen ücret bilgilerini, TYP'ye başvurabilme koşullarını ve TYP'nin kapsamını bu haberimizde inceledik.


İŞKUR TYP NEDİR?

TYP yani 'Toplum Yararına Program', işsizliğin artmış olduğu zamanlarda İŞKUR tarafından başlatılan bir projedir. Bu uygulama ile iş bulmada zorluk yaşayan vatandaşlara geçici olarak gelir desteği temin ediliyor. Ek olarak TYP ile birlikte iş arayanların çalışma disiplinlerini bozmaması ve iş hayatına da uyum sağlaması hedefleniyor. TYP desteği ile işe giren vatandaşlar, devlet ya da yüklenici bir firma üzerinden topluma fayda sağlayacak iş ve hizmetlerde görev buluyor.


İŞKUR TYP'DE NE KADAR MAAŞ VERİLİYOR?

İŞKUR TYP üzerinden iş sahibi olanlar, aktif iş gücü programlarına dahil oluyor ve kısa bir süre de olsa maddi kazanç sağlayabiliyor. İŞKUR TYP aracılığı ile herhangi bir işe girenler, 9 ay süresince sigortalı bir çalışma hayatı elde edebiliyor ve net asgari ücret tutarı üzerinden maaş kazanabiliyor.


İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR TYP uygulamasından yararlanmak isteyenlerin öncelikle yapacağı ilk şey e-Devlet, İŞKUR ofisleri ya da İŞKUR'un resmi internet sayfası üzerinden bir kayıt oluşturmak. Aktif bir biçimde iş arayışında bulunanların bu uygulamanın kapsamında olabilmesi için taşıması gereken şartlar ise şu şekilde:


İŞKUR'un veri tabanına kayıtlı işsiz olmak,

En az 18 yaşında olmak,

Açık öğretim ve açık lise dışında herhangi bir eğitim kurumunda öğrenci olmamak,

Herhangi bir malul ya da emekli aylığı almamak,

Net asgari ücretin 1,5 katından fazla hane gelirine sahip olmamak.

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0