Reklamı Geç
HABER DETAY
Kaymakam Ürkmezer'den Kurban Satış Yerine Ziyaret
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Alanya Merkez Kurban Satış Yerini ziyaret etti. Kaymakam Ürkmezer ziyaretinde kurbanlık hayvan satışı için Alanya’dan, Antalya’nın diğer ilçelerinden ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen satıcılarla görüşerek sohbet etti ve kurbanlıklarla ilgili bilgi aldı.
15 Temmuz 2021 - Perşembe 00:11
YAŞAM

Kurban Satış Pazarında açıklamalarda bulunan Kaymakam Ürkmezer, “Biliyorsunuz yaklaşık 10 gün sonra Kurban Bayramımız var. Bütün Türkiye’de kurban kesim işlemlerini yürütmek üzere kurban komisyonu il ve ilçelerde de kuruluyor. Bu tebliğ çerçevesinde biz de görevlerimizi yerine getiriyoruz. Kurban komisyonumuzda kesim yerlerini de belirledik. Yine kesimle ilgili başvurular var. Şu anda gerek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü gerekse belediyemizin veteriner işleri müdürlüğü ve ilçe müftülüğümüz kesim yerleri ile ilgili çalışmaları beraber yürütüyor. 


Kurban Bayramı öncesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve veterinerlerimiz en yoğun olduğu dönemi yaşıyor. Çünkü şu anda hayvan sevkleri çok yoğun. Hayvanlar yavaş yavaş Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Alanya’mıza intikal ettiriliyor. Amacımız Alanyalıların en sağlıklı bir şekilde hayvanlara erişimini sağlamak, sağlıklı hayvanları kurban edilebilir, dini ve veterinerlik açısından da kurban edilebilir hayvanlara erişimini sağlamak. Bunun için veterinerlerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bizim amacımız belediyemizle birlikte vatandaşlarımızın en sağlıklı şekilde Kurban Bayramı öncesinde ibadetlerini yerine getirmesini teşkil edecek altyapıyı hazırlamak. 


İnşallah bu çalışmamız Kurban Bayramı’na kadar olduğu gibi Kurban Bayramı’nın birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü gününde de devam edecek. 


Kesim olduğu müddetçe de arkadaşlarımız bütün kesim yerlerinde mutlaka ve mutlaka veteriner ve müftülük ekiplerimiz oralarda denetim yapacaklar. Biz vatandaşlarımızdan sadece şunu istiyoruz. Elbette ki dini vecibelerini yerine getirirlerken  dinin emrettiği kurallara mutlaka uyulması gerekiyor. Veterinerliğin belirlediği kuralları arkadaşlarımızın sıkı bir şekilde takip etmeleri gerekiyor. Kesim yerlerinde hijyeni mutlaka sağlamamız gerekiyor. Bizler bize kesim için başvuran her yeri denetliyoruz. 
Denetleme bayramda da kesim esnasında devam edecek. Vatandaşlarımız da buralardan hizmet alıyor. Bu aldıkları hizmetin gerçekten hak ettikleri şekilde hem dini vecibelerini karşılayacak şekilde olmasına dikkat etsinler. 


İzinsiz, kaçak kesim alanlarından mutlaka ve mutlaka uzak dursunlar. Böyle bir şey tespit ettiklerinde 112 vasıtasıyla mutlaka bize bildirebilirler. Bizim tek isteğimiz  vatandaşların dini vecibelerini en sağlıklı bir şekilde ne hayvanları üzecek şekilde ne de huzurumuzu kaçıracak şekilde bayramı yaşamayalım” dedi. 


Kaymakam Ürkmezer’e ziyaretinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Belediye Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı ile veterinerler ve teknik personel de katıldılar.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0