Reklamı Geç
HABER DETAY
3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali Eğlenceli Programlarla Devam Ediyor
Pandeminin olumsuzluklarından etkilen çocuklara, karne hediyesi olarak Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Alanya Uluslararası Çocuk Festivali eğlenceli programlarla devam ediyor.
11 Temmuz 2021 - Pazar 18:45
YAŞAM

9 Temmuz Cuma günü İskele Şelale Meydanı’nda düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilen festival, tiyatro, sanat, kültür, geleneksel çocuk oyunları, yarışmalar, gösteriler, satranç, el sanatları, spor aktiviteleri, kitap fuarı ve daha pek çok eğlenceli çocuk etkinlikleriyle 2. gününde de zengin bir programa sahn


FESTİVALE İLGİ BÜYÜK
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, “Pandemi sonrası çocuklarımıza karne hediyesi olarak düzenledik” dediği 3.Alanya Uluslararası Çocuk Festivali çocuklardan büyük ilgi gördü. Her gün yeni bir eğlence ve oyunla tanışan çocuklar festival meydanını boş bırakmıyor. Bıkmadan usanmadan eğlencenin tadını çıkaran çocukların aileleri ve eğitimciler Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


“KALBİMİN SEVGİLİ GÖZÜ” SAHNELENDİ
Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi tarafından özel çocuklarla hazırlanan Nibanu Engindeniz’in yazıp yönettiği “Kalbimin Sevgili Gözü” adlı çocuk oyunu sahnelendi.
14 Temmuz’da Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafında hazırlanan “Şarkıyla Sallanan Salıncak”, 15 Temmuz’da ise “Pinokyo” festival meydanında çocuklarla buluşacak.

 

“OYUN VARSA GELECEK VAR”
Festivalin ebeveyn bölümüne konuk olan ALKÜ Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Metin Aslan “Oyun Parka Sığar mı?” başlığı altında çocukların yaratıcı zekası üzerine bir söyleşi yaptı.


Alanya’nın çok dilli bir kültüre sahip olduğunu hatırlatan Aslan, çocuklar aynı dili konuşmasa bile oyunla anlaşabileceklerini, oyunun evrensel olduğunu bu nedenle de tüm çocukların oyunla eğlenebileceğini söyledi. Damlataş Gökkuşağı Çocuk Parkı’nda başlatılan Aile Dostu ve Güvenli Parklar Projesi’yle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Aslan, “Çocukların dünyasını iyi anlayabilmek lazım. Onların oyun ihtiyacını pahalı oyuncaklarla gidermeye çalışmak yerine, onları daha çok parklara götürmek, yaratıcı zekalarını, hayal güçlerini ortaya koymalarına fırsat vermemiz gerekir. Hayatlarının bu dönemindeki aldıkları her şey yetişkin olup anne, baba olduklarında çocuklarına verecekleri şeylerdir. Oyun varsa gelecek var” dedi.

İKRAM ÇEŞMESİ BOŞ KALMADI
Festival alanına gelen misafirlere Alanya Belediye görevlileri sürekli soğuk Alanya Limonatası ikram etti. Alanya Belediyesi İkram çeşmesinin etrafını saran çocuklar limonataya büyük ilgi gösterdi. Çeşitli sosyal etkinliklere katıldıktan sonra çeşmeye koşan çocuklar, soğuk limonatayla serinlemenin keyfini çıkardılar.
18 Temmuz’a kadar sürecek festival programı her gün saat 18.00’de başlıyor. Sosyal aktiviteler, çocuk oyunları ve çeşitli etkinliklerle 23.00’e kadar devam ediyor.

 

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0