Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Kent Konseyı̇ 23 Nı̇San Sergı̇sı̇ Açıldı
Alanya Kent Konseyi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları kapsamında Alanya Belediyesi’nin desteğiyle hazırladığı “Atatürk Çocukları” konulu fotoğraf sergisi Atatürk Anıtı'nda açıldı.
28 Nisan 2021 - Çarşamba 15:10
YAŞAM

Alanya Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin hazırladığı Avsallar Halıcı Orhan İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri tarafından oluşturulan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışına Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ile oda başkanları, fotoğrafların kahramanı öğrenciler, eğitimciler ve veliler katıldı.


Serginin açılışı öncesinde konuşma yapan öğrenci Miray Uyar, her yıl 23 Nisan’da dünya çocuklarının imrenerek baktıkları bir bayramı kutladıklarını söyledi. Uyar, “Bugünleri bizlere armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnettarız. Sevinmek, eğlenmek, oynamak, hayatı gönlümüze yaşamak hakkımızdır. 


Bu vesileyle bizlere güzel imkanlar sunan belediye başkanımıza teşekkür ederim ama biz çocuklar daha fazla yeşil alan, oyun parkı istiyoruz. Ayrıca akıl ve zeka oyunları etkinlikleri, çocuk tiyatroları, çocuk koroları, resim sergileri, yetenekli arkadaşlarımızın keşfedildiği yarışmalar bekliyoruz. Bizler oyun, imkan, keşfedilmek isteriz. Gün bizim, gelecek bizim, bu vatan bizim” dedi. Serginin açılışının yapılmasının ardından davetliler eserleri inceleyerek çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.


Serginin 2 gün açık kalacağını belirten Kent Konseyi Başkanı Özcan da, “Alanya Kent Konseyi milli bayramlarda her zaman fener alaylarıyla, kutlamalarıyla ön planda. Pandemi nedeniyle cuma günü sokağa çıkma yasağı vardı. Etkinliğimizi bugüne aldık. Çocuklarımız kendilerini Atatürk fotoğraflarına benzeterek bir kolaj hazırladı. Bu vesileyle çocuklarımıza, öğretmenlerine ve müdürlerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0