Reklamı Geç
HABER DETAY
Oba Ve Tosmur Sahil Bandında Peyzaj Düzenleme Çalışmaları Başladı
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Oba ve Tosmur Mahalleleri arasında gerçekleşen sahil bandı yenileme çalışmaları kapsamında bitkilendirme ve peyzaj çalışmalarına başladı.
28 Nisan 2021 - Çarşamba 15:07
YAŞAM

Alanya Belediyesi’nin Oba ve Tosmur Mahalleleri arasında kalan sahil bandında başlattığı düzenleme hızla sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce sahil bandının sınırları netleştirilip düzenlenirken, yeşil alan genişletme çalışmaları da Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yürütülüyor.

ÖZEL BİTKİ VE AĞAÇ TÜRLERİ KULLANILDI

Proje kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri sulama sistemi kurulumu ve toprak tesviye çalışmaları ile eş zamanlı olarak, deniz suyu tuzluluğuna dayanıklı, sahil peyzajına uyumlu bitki türlerinin tercih edildiği peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Bugüne kadar tamamlanan bölümde toplam 3000 adet çalı, 23 adet ağaç-ağaççık, 650 adet sarmaşık, 2550 adet yer örtücü ve 110 adet sukulent bitki kullanıldı, 1200 metrekarelik alan çimlendirildi.

“AMACIMIZ DAHA YEŞİL BİR ALANYA”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada, Alanya Belediyesi’nin her alanda olduğu gibi park, bahçe ve yeşil alan projeleriyle de örnek bir belediye olduğunu belirtti. Başkan Yücel, “Kent genelinde yeşil alanlarımızı genişletmek, daha yaşanabilir kent oluşturmak adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0