Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Belediyesi Portakal Caddesi’ni Yeşillendiriyor
Alanya Belediyesi tarafından ulaşıma açılan Oba Mahallesi Portakal Caddesi’nde, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından bitkilendirme çalışmalarına başlandı.
02 Nisan 2021 - Cuma 20:03
YAŞAM

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kent genelindeki park ve refüjlerde bitkilendirme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, Oba Mahallesi Portakal Caddesi’nde 1800 metrekarelik orta refüj ve kavşaklarda bitkilendirme yapıldı. Refüjlerin sulama sistemi için ayrıca sondaj çalışması da yapılıyor.


REFÜJLERE ZAMAN AYARLI OTOMATİK SULAMA SİSTEMİ

Bölgenin çehresini değiştirecek düzenlemeler tamamlandıktan sonra caddenin, daha modern bir görünüm kazanacağını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Hazırlanan refüjde sondaj çalışması yapılarak hem işçilikten hem de zamandan tasarruf sağlayacağız. 


1800 m²’lik orta refüjdeki yeşil alan, yeni uygulanacak otomatik sulama sistemi ile düzenli sulanacak ve bu sayede de sudan tasarruf edeceğiz. Sulama sistemi zaman ayarlı olduğundan daha geç vakitlerde, araç ve insan trafiğinin daha az olduğu saatlerde devreye girecek. Sistem tamamen toprak altında olduğundan hiçbir şekilde çevreye de zarar vermeyecek. Bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

 

Editör:Hamdi Acet Kaynak: (Son) - Son Alanya
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0