Reklamı Geç
HABER DETAY
Nezihe Soydan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Bir Proje Daha
İlçemizin köklü okullarından Alanya Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin mesleki gelişimini desteklemek amaçlı yıllardır süregelen projelerine bir yenisini daha ekledi ve “Mesleğim Ve Evrenselliği & My Profession And Its Universality” isimli eTwinning Projesi faaliyetini başlattı.
19 Şubat 2021 - Cuma 14:58
EĞİTİM

eTwinning Projesinin Avrupa’daki okullar arasında iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmak anlamına geldiğini belirten Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz; “ Meslek Liselerinin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu salgın döneminde bir kez daha gördük. Meslek Lisesi, Memleket Meselesi sözünden hareketle bizde her türlü proje de onların yanlarında olmaya devam edeceğiz. 


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Alanya Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sevgili öğrencilerinin ve değerli öğretmenlerinin hazırladıkları Mesleğim ve Evrenselliği / My Profession And Its Universality adlı uluslararası eTwinning Projesinde başarılar diliyor, desteklerimizi esirgemeyeceğimizin bilinmesini istiyorum.” şeklinde açıklama yapmıştır.


Okul Müdürü Mehmet Üstün eTwinning Projesi ile ilgili olarak; “ İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Yılmaz’ın da destekleriyle, Alanya Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir kez daha farklı bir proje ile karşınızda olacaktır. Amacımız en kısa sürede eTwinning Okulu olarak 1977 yılından günümüze meslek liseli olarak iş hayatına kattığı değerler ve projelerle ilçe içindeki misyonunu devam ettirmek olacaktır.” şeklinde konuşmuştur.


Mesleğim ve Evrenselliği adlı projemizin amacı evrensel dil olan İngilizceyi öğrencilerimizin kullanmaları ve öğrenmelerini, çalışma alanlarında İngilizce iletişim kurmalarını ve mesleklerinde kullandıkları kelimelerin İngilizce karşılıklarını bilmelerini sağlamaktır. 


Okulumuz İngilizce Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Volkan Bakar proje kurucusudur. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve alan şefi Ferhat Nalbant ve Tarih Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Garip Talan da projede yer almaktadır. Hırvatistan, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Moldova Cumhuriyeti ve Kuzey Makedonya’dan 2 olmak üzere 8 yabancı ve 10 Türk ortağı bulunmaktadır.

Editör:Hamdi Acet Kaynak: (Son) - Son Alanya
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0