Reklamı Geç
HABER DETAY
Pompalı tüfekle baskın yapan kadın tutuklandı
Alanya ilçesinde kaçak barakası yıkılınca pompalı tüfekle 1’i zabıta 3 kişiyi yaralayan kadın, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Alanya Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Ö.T. (40) isimli kadına ait baraka kaçak olduğu gerekçesiyle dün sabah bu sabah saatlerinde yıkıldı.
13 Şubat 2021 - Cumartesi 17:19
ASAYİŞ

Ö.T, önce barakasının yıkılmasına sebep olduğunu düşündüğü A.Y.'yi (49) pompalı tüfekle bacağından M.Ü.’yü ise başından vurarak yaraladı. Ayrıca Ö.T., Ş.U. 'ya (53) ait 07 HKJ plakalı araca ve kıraathaneye pompalı tüfekle ateş edip hasar verdi.

Belediye binasını pompalı tüfekle bastı, olay güvenlik kamerasına yansıdı
Daha sonra plakası belirlenemeyen motosikletine binen Ö.T. Alanya Belediye Avsallar Ek Hizmet Binasına gelerek elindeki pompalı tüfekle 2’inci kata çıkıp burada da rastgele ateş açtı. 


Önce işyeri açma ruhsat bürosuna ateş eden Ö.T. ardından zabıta odasına yöneldi. Silah seslerini duyup durumu fark ederek 2’inci katın penceresinden atlayan O.Ş. isimli zabıta memuru ayağından yaralanırken, kadın olay yerinden motosikletine tekrar binip hızla uzaklaştı. Kadının pompalı tüfekle belediye binasına girip ateş ettiği anlar güvenlik kameralarını saniye saniye yansıdı. 


Hastanelerde tedaviye alınan yaralıların 2’sinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, durumu ağır olan A.Y. ise Antalya’ya sevk edildi.

"Ne yapacağımı hepiniz duyacaksınız"
Belediye baskının ardından motosikletine binip kaçan Ö.T., bir akaryakıt istasyonuna giderek bidonla benzin aldı. Akaryakıt istasyonuna gelen Ö.T.'nin motosikletinden inip bidonu pompa görevlisine vermesi, personelle bir süre konuşması ve ardından motosikletine binip uzaklaşması da güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. 


Belediye binası baskınını duyan akaryakıt istasyonu personeli jandarmaya haber verip konuşturarak oyalamaya çalıştı ancak fazla tutamadı. Ö.T.'nin neden bidonla benzin aldığı sorusuna ise, "Hepiniz duyacaksınız" cevabını verdiği ileri sürüldü.


Sıkıştırılarak yakalandı
Ö.T., akaryakıt istasyonundan çıktıktan sonra Okurcalar Mahallesi’ndeki bir oto tamirhanesine de ateş açtığının ihbarını alan jandarma ekiplerini harekete geçti. Motosikletiyle kaçan kadın jandarma tarafından sıkıştırılarak yakalanarak gözaltına alındı. Olayda kullandığı pompalı tüfek ve üzerinde çıkan 2 bıçak ise ekipler tarafından ele geçirildi. 


Karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ö. T. sulh ceza hakimliğince 'kasten yaralama' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Editör:Hamdi Acet Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0