Reklamı Geç
HABER DETAY
Bu kasabada 9 yıldır hiç erkek bebek doğmuyor
Polonya'nın Miejsce Odrzanskie adlı kasabasında 9 yıldır erkek bebeğin dünyaya gelmediği belirtildi.
31 Ocak 2021 - Pazar 08:35
DÜNYA

Polonya’nın bir kasabasında 9 yıldır demografik bir gizem yaşanıyor. Miejsce Odrzanskie adlı kasabada neredeyse 10 senedir bir tane bile erkek bebek dünyaya gelmemiş. Çocuk nüfusundaki bu dengesizliğin sadece bir tesadüf mü olduğu yoksa bilimsel bir nedene mi dayandığı bilinmiyor.

 

Fakat bu ilginç durumun basına yansıması tüm gözlerin kasabaya dönmesine neden olmuş. Kasabada doğacak ilk erkek çocuğun ödüllendirileceğini açıklayan Belediye Başkanı Krystyna Zydziak, "Bu haber medyada o kadar konuşuldu ki gelecek erkek bebeğin adını bir sokağa vermeyi bile düşündüm. Ama aileye güzel bir hediye almayı düşünüyoruz.

 

Ayrıca o bebeğin anısına meşe ağıcı dikmeyi de öngörüyoruz." dedi. Kızların sayıca fazla olması Polonya’da düzenlenen çocuk etkinliklerine ve yarışmalara kasabadan sadece kız çocuklarının katılmasına neden oluyor. Gönüllü itfaiyeciler yarışmasına da Miejsce Odrzanskie kasabasından sadece kız çocukları katıldı. Bilim adamları sebebini araştırmak istiyor Bazı bilim insanlarının konuyu araştırmak istediğini belirten belediye başkanı, birçok doktorun ve kişinin de erkek çocuğun doğması için kendisine tavsiyelerde bulunduğunu ifade etti. Bu tavsiyeler arasında kadınların daha fazla kalsiyum tüketmesi ya da yatağın altına balta konulması da bulunuyor.

 

Belediye Başkanı bu tavsiyelerin hiçbirinin işe yaramadığını belirtiyor. local_seevideocamsearchmenu backspace

 

GÜNDEMKORONAVİRÜSEKONOMİMAGAZİNSPORDEPREMYAŞAMREYTİNGPOLİTİKAKULLANIM ŞARTLARIİLETİŞİMREKLAMKÜNYEGİZLİLİK İLKELERİ

 

local_seeFotoğraf GalerisivideocamVideo GalerisiAz Önce Oldu © 2017 Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. Bu kasabada 9 yıldır hiç erkek bebek doğmuyorPolonya'nın Miejsce Odrzanskie adlı kasabasında 9 yıldır erkek bebeğin dünyaya gelmediği belirtildi. 15 Ağustos 2019 11:32 Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 12:04 Bu kasabada 9 yıldır hiç erkek bebek doğmuyor -

 

Sayfa 1 Polonya’nın bir kasabasında 9 yıldır demografik bir gizem yaşanıyor. Miejsce Odrzanskie adlı kasabada neredeyse 10 senedir bir tane bile erkek bebek dünyaya gelmemiş. Çocuk nüfusundaki bu dengesizliğin sadece bir tesadüf mü olduğu yoksa bilimsel bir nedene mi dayandığı bilinmiyor.

 

Fakat bu ilginç durumun basına yansıması tüm gözlerin kasabaya dönmesine neden olmuş. Bu kasabada 9 yıldır hiç erkek bebek doğmuyor - Sayfa 2 Kasabada doğacak ilk erkek çocuğun ödüllendirileceğini açıklayan Belediye Başkanı Krystyna Zydziak, "Bu haber medyada o kadar konuşuldu ki gelecek erkek bebeğin adını bir sokağa vermeyi bile düşündüm.

 

Ama aileye güzel bir hediye almayı düşünüyoruz. Ayrıca o bebeğin anısına meşe ağıcı dikmeyi de öngörüyoruz." dedi. Bu kasabada 9 yıldır hiç erkek bebek doğmuyor - Sayfa 3 Kızların sayıca fazla olması Polonya’da düzenlenen çocuk etkinliklerine ve yarışmalara kasabadan sadece kız çocuklarının katılmasına neden oluyor. Gönüllü itfaiyeciler yarışmasına da Miejsce Odrzanskie kasabasından sadece kız çocukları katıldı. Bu kasabada 9 yıldır hiç erkek bebek doğmuyor -

 

Sayfa 4 Bilim adamları sebebini araştırmak istiyor Bazı bilim insanlarının konuyu araştırmak istediğini belirten belediye başkanı, birçok doktorun ve kişinin de erkek çocuğun doğması için kendisine tavsiyelerde bulunduğunu ifade etti. Bu tavsiyeler arasında kadınların daha fazla kalsiyum tüketmesi ya da yatağın altına balta konulması da bulunuyor.

 

Belediye Başkanı bu tavsiyelerin hiçbirinin işe yaramadığını belirtiyor. Bu kasabada 9 yıldır hiç erkek bebek doğmuyor Kadınlar her işi yapıyor Polonya’da birçok kasabada olduğu gibi, Miejsce Odrzanskie’nin nüfusunda keskin bir düşüş söz konusu. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra nüfusu yaklaşık bin 200 olan kasabada bugün 272 kişi yaşıyor. Kasabada son 9 yılda doğan 12 bebeğin hepsi kız çoğuydu.

 

Erkekler gibi her işi yapabildiklerini söyleyen kadınlar ise bu durumdan pek de rahatsız değil. Hatta 10 yaşındaki Malwina Kicler, "Erkekler gürültülü ve kötü. En azından sessiz ve huzurlu ortamda yaşıyoruz. Erkekleri kasaba dışında da görebiliriz." diyerek bu durum karşısındaki memnuniyetini dile getirdi.

Editör:Hamdi Acet Kaynak: (Son) - Son Alanya
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0