Reklamı Geç
HABER DETAY
Devletin kurumu TOKİ kaçak kat çıktı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çanakkale’nin Erenköy köyünde 2018 yılında yapımına başlanan 171 konutun inşası sürüyor.
15 Eylül 2020 - Salı 21:42
ASAYİŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çanakkale’nin Erenköy köyünde 2018 yılında yapımına başlanan 171 konutun inşası sürüyor. Bölgede imar izni 4 kat olmasına rağmen söz konusu yapıların 6 kat olarak inşa edildiği ortaya çıktı.

 

KAÇAK YAPI MAHİYETİNDE

Önce katı dikip ardından imar iznini 6 kata çıkartmak isteyen TOKİ, izin için Çanakkale İl Genel Meclisi’ne başvurdu. CHP’li üyelerin çoğunlukta olduğu mecliste söz konusu talep reddedildi.İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’nda, reddedilme gerekçesi olarak “İmar planına konu alanın 1. derecede deprem bölgesi olması ve heyelan riskinin bulunması, ayrıca onaylanmış imar planı bulunmaksızın mevcut imar planlarının 4 kat izinli olmasına rağmen inşaatın 6 kat seviyesinde yükseltildiği ve kaçak yapı mahiyetinde bulunduğu” ifadeleri yer aldı.CHP’li Meclis Üyesi Güneş Pehlivan

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0