Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya ALKÜ’de Cengiz Han ve Mirası konuşuldu
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Moğolistan Ankara Büyükelçiliği’nin iş birliğinde “Cengiz Han ve Mirası” konulu çalıştay düzenlendi.
15 Eylül 2020 - Salı 15:19
EĞİTİM

ALKÜ’nün ev sahipliğinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın yanı sıra Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Can Tansel Tuğcu, Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu ile Prof. Dr. Erdoğan Aslan, TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Feridun Emecen ile çeşitli üniversitelerden akademisyenler katıldı.

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ BAĞLAR BİNLERCE YIL ÖTESİNE DAYANIYOR”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Kalan Cengiz Han’ın Türk ve Moğol Tarihine büyük bir iz bıraktığını belirterek, “Türk ve Moğol tarihi kadim dönemlere kadar uzanan çok köklü bağlarla birbirine bağlıdır. Bu sebepledir ki Türk tarihi ile ilgili yapılacak çalışmalardan en önemli referans kaynaklarımızdan bir tanesi kesinlikle Moğol tarihidir. Bu kültürel hayatın bugüne uzantılarında da kendisini göstermektedir. Türkler ve Moğollar arasındaki bu tarihi ve kültürel bağlar günümüzde de farklı bir boyutta sürdürüle gelmektedir. 2011 yılında Moğolistan Parlamentosu’nun almış olduğu karar doğrultusunda dış politika konseptini güncelleyerek Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti dışında altı ülkeden oluşan “Üçüncü komşuluk” tabirini ortaya atmıştır. Yine bu bağlamda altı ülke arasında ne mutludur ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti de yer almaktadır. Bu da iki ülke arasındaki köklü bağların bir tezahürü olarak algılanmalıdır” diye konuştu.

Editör:Son Alanya Kaynak: (Son) - Son Alanya
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0