Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanyalı oda başkanlarından ‘faiz kararı gözden geçirilsin’ talebi
Düşük faizli krediden yararlanan esnafın kullandığı kredilerin faiz oranlarının güncellenmesinin ardından bir araya gelen Alanya’daki oda başkanları kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi. Oda başkanları daha önce kullanılan kredi faizinin aynı sistemde devam etmesi talebinde bulundu.
16 Mayıs 2024 - Perşembe 14:13
YAŞAM

Alanya Pansiyoncular Odası’ndaki açıklamaya oda başkanı Hüseyin Değirmenci’nin yanı sıra Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Alirıza Açman, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Süleyman Hilmi Özdemir, Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı İlyas Bayır, Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hüseyin Gök, Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Paşa Özkan katıldılar. Oda başkanları adına açıklama yapan Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, “Esnaf kuruluşları olarak ülkemizin sıkıntılı günlerden geçtiğinin farkındayız. 


Dünyada daha güçlü devlet olma yolunda atılan adımları ve yapılan çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde ve himayelerinde ekonomi yönetimimizin, Hazine ve Maliye Bakanı’mızın ve Merkez Bankası Başkanı’mızın çalışmalarını da takdirle karşılıyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için toplumun tüm bireylerinin gayret göstermesi gerektiğini, imkanları ölçüsünde, dün olduğu gibi bugün de ellerini taşın altına koyarak, ülkesi için fedakarlık yapmanın önemini biliyoruz. Esnaflarımızla beraber esnaf teşkilatlarımız da bugüne kadar bu bilinçle çalışmış ve hizmet üretti ancak sıkılaşan para politikaları çerçevesinde alınan son karar ile esnaflarımızın geçmişte kullandığı kredi faizleri artırılarak, yeniden güncellenmesi, esnafımızın mevcut borçlarını artırarak, tüm hesaplarının ve ödeme planlarının bozulmasına sebebiyet verdi. 

 

Yasal olan, değişken faiz olarak adlandırılan bu uygulama gelenek ve temayül olarak şimdiye kadar uygulanmadığı için esnafımız adına sürpriz oldu ve zaten zorda olan esnafımıza yeni bir borç yükü getirdi. Bizler esnaf temsilcileri olarak ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve esnaf ve sanatkarımızın da hangi şartlarda esnaflığa devam etmeye çalıştığını bildiğimiz bir durumda çözüm önerisi olarak daha önce kullanılan kredi faizinin aynı sistemde devam etmesi, yeni kredilerde yüzde 29 olarak uygulanması, mevcut kullandırılmış olan kredilerinin eski hali ile korunmasını ya da ikinci dosya açılması halinde ise eski borçların da güncel faiz oranına geçilmesi gerektiğini düşünüyor, alınan bu kararın gözden geçirilmesini talep ediyoruz” dedi. Değirmenci’nin konuşmasının ardından açıklamaya katılan oda başkanları taleplerini içeren ortak metne imza attılar.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0