Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Sahillerindeki Orkinos Çiftlikleri ve Balıkçı Tekneleri Uzaklaştırıldı
ALANYA - Alanya’da turizmcilerin ve yerel halkın tepkisine neden olan orkinos çiftlikleri ve balıkçı tekneleri, sahillere yakın demirleme sorununu çözmek için bölgeden uzaklaştırıldı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’in açıklamalarına göre, Karadeniz ve Marmara bölgelerinden gelen ve sahillere 50-100 metre mesafede demir atan teknelerin çoğu ayrıldı.
16 Mayıs 2024 - Perşembe 13:35
YAŞAM

Ürkmezer, “Bizim isteğimiz biraz daha açıkta durmaları. Hem turizm hem de deniz kirliliğine sebebiyet vermemeliler,” dedi ve ekledi: “Buraya gelen teknelerin çoğu ayrıldı. Bir, iki tanesi de yakın zamanda açılacak.”


Her yıl Türkiye’nin Akdeniz açıklarında orkinos avcıları için Tarım Bakanlığı tarafından yapılan ihaleyi kazanan firmalar, Akdeniz açıklarına gelip orkinos avcılığı yapıyorlar. Bu süreçte, takviye tekneleri Alanya’nın iç bölgesine gelip bekleme yapıyor ve günlük ihtiyaçlarını Alanya esnafından karşılıyorlar.


Geçtiğimiz yıl yaşanan benzer durumlar sonrasında, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da konuya müdahil olduğu ve teknelerin açıkta durmaları gerektiğini vurguladığı biliniyor.


Alanya’nın turizminin ve doğasının korunması için Liman Başkanlığı, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sürekli olarak takip edilen bu konu, turizm ve çevre sağlığı ile yerel ekonomik faaliyetler arasında dengenin nasıl sağlanabileceğine dair önemli bir örnek teşkil ediyor.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0