Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da Caretta Caretta’ya Çevre Dostu Çiftten Yardım Eli
Alanya’nın Yeşilöz sahilinde, yuvasını yaptıktan sonra denize ulaşamayan bir caretta carettaya çevre dostu bir çift yardım etti. Güldane Şahin ve eşi Menderes Şahin, ters dönmüş halde buldukları deniz kaplumbağasını doğru pozisyona getirerek denize ulaşmasını sağladılar.
16 Mayıs 2024 - Perşembe 10:29
YAŞAM

Caretta carettaların yuvalama alanı olarak bilinen Yeşilöz sahilinde yaşanan bu olay, çevreci kimliğiyle tanınan Güldane Şahin ve eşi Menderes Şahin’in özverili müdahalesi sayesinde mutlu bir sonla tamamlandı. Sahilde dalgaların etkisiyle ters dönmüş ve hareket edemeyen caretta carettayı fark eden çift, hemen harekete geçti. Güldane Şahin’in tek başına çevirmekte güçlük çektiği kaplumbağaya, eşi Menderes Şahin de destek olarak denize ulaşmasını sağladı.

 

Güldane Şahin, yaptıkları yardımın ardından yaptığı açıklamada, “Yıllardır Alanya ve Gazipaşa sahillerinde caretta carettaları gönüllü olarak koruyorum. O gün Yeşilöz sahilinde dalgaların ters çevirdiği caretta carettayı gördüm. Çok büyüktü, carettayı çevirmeye gücüm yetmedi. Eşimi yardıma çağırdım. Eşimin yardımı ile denize ulaşmasını sağladık. Herkesi caretta carettaları koruma davet ediyoruz,” dedi.

Caretta carettanın kurtarılmasının ardından denizde gözden kaybolduğu belirtildi. Bu tür olaylar, deniz kaplumbağalarının korunması ve doğal yaşam alanlarının sürdürülebilirliği konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkıda bulunuyor. Yeşilöz sahilinin, caretta carettalar için önemli bir yuvalama alanı olduğu ve bu tür yardımların ne kadar hayati önem taşıdığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0