Reklamı Geç
HABER DETAY
Alkü’de “Geçerken Öğrenci Kulübü” Kuruldu
Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü rehberliğinde; ortak faaliyetlerin yürütülmesi ve birlikteliğin sağlanması amacıyla Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde “Geçerken Öğrenci Kulübü” kuruldu.
13 Mayıs 2024 - Pazartesi 19:27
YAŞAM

Kurulan üniversite topluluğu ismini, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Geçerken” gençlik dergisinden esinlenilerek “Geçerken Öğrenci Kulübü” olarak belirledi.


“Geçerken Öğrenci Kulübü” ile öğrencilerin üniversiteden elde ettikleri bilgi birikimlerini bir mesleğe hazırlanma, sosyal açıdan gelişimlerini ve çeşitli faaliyetlerle özgüvenlerini geliştirebilmelerine imkân sağlaması amaçlanıyor.
“Geçerken Öğrenci Kulübü” nün misyonu ise; “Dünya hayatının gelip geçiciliği, insanın dünyada bir yolcu gibi olduğuna vurgu yapılması, hayattan gelip geçerken iyi bir iz bırakılmasının insani sorumluluk olarak kabul edilmesi anlayışı” oldu.

“ALKÜ Geçerken Öğrenci Kulübü”ne rehberlik eden Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Turan Topçuoğlu şu ifadelere yer verdi: “Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun bütün kesimlerine hitap eden bir din hizmeti sunmayı amaçlamakta ve bu kapsamda hazırlanan proje ve programları etkin bir şekilde hayata aktarmaktadır. Bu bağlamda Başkanlığımızın önemli bir hizmet alanını oluşturan ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak, gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak, gençlerimizle birlikte planlı ve programlı bir şekilde hareket etmek için Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde “Geçerken Öğrenci Kulübü” nü kurduk. 

 

Ortak ilgi alanına sahip, Geçerken Öğrenci Kulübü fikri etrafında birleşen gönüllü gençlerle kurmuş olduğumuz topluluğumuz gençlerden de yoğun ilgi gördü ve kısa sürede 185 üyeye ulaştık. Bu vesileyle topluluğumuzun kurulmasında emeği geçen başta gönüllü gençlerimiz olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyor,  topluluğumuzun Alanyamız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0