Reklamı Geç
HABER DETAY
AK Partide hareketlilik Başkanlar değişecek mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İlçe ve İl kongrelerinin başlatılması yönünde talimat verirken, Alanya İlçe ve Antalya İl Başkanı'nın kim olacağı ise merak konusu
12 Mayıs 2024 - Pazar 16:21
YAŞAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, olağan kongre için çalışmaların başlatılması kararı çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda kongreleri başlatma talimatı verdiği ve olağan kongrenin eylül ya da ekimde yapılmasının planlandığı öğrenildi.

 

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında olağan kongre için hazırlıkların başlatılması talimatını verdi.


KONGRE SONBAHARDA
İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasıyla eylül veya ekim gibi büyük kongreye gidilmesi hedefleniyor. Edinilen bilgilere göre, parti yönetiminde değişim de kongre öncesinde planlanmıyor. Kongrelerde seçimde başarısız olan il yönetimlerinin değişmesi, kongrede de partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinde değişim gündemde.


İKİ AYRI KAMP PLANI
AK Parti’de iki ayrı kamp yapılması da planlanıyor. Bunlardan ilki mayıs ayı içinde milletvekilleri ile yapılacak. Her milletvekili bölgesine ilişkin sorunları anlatacak. Çözüm önerileri sıralanacak. İkinci kamp ise belediye başkanları ile gerçekleştirilecek. Kızılcıhamam’da yapılması planlanan kamp için haziran ayı düşünülüyor. Kampta eski belediye başkanlarının yeni belediye başkanları ile tecrübelerini paylaşması planlanıyor.


GÖZLER İL VE İLÇEDE
Cumhur İttifakı ile girilen Alanya Belediye Başkanlığı seçiminin kaybedilmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazanılamaması sonrası gözler AK Parti Genel Merkezi’ne çevrildi. Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı’nın görevinde kalıp, kalmayacağı önümüzdeki süreçte belli olacak. AK Parti İl Başkanı Ali Çetin ile yola devam edilip, edilmeyeceğini de önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0