Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da Kamu Alanlarını İşgal Eden İşletmelere Tepki Büyüyor!
Avsallar halkı, kamuya ait alanların özel işletmeler tarafından işgal edilmesine tepki göstererek imza kampanyası başlatmış ve Alanya Belediyesi'ne resmi başvuruda bulunmuştur. Toplanan binlerce imza ve dilekçe Belediye'ye teslim edildi.
11 Mayıs 2024 - Cumartesi 10:57
YAŞAM

Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'in kamu alanlarını korumak ve izinsiz yapılaşmayla mücadele etmek için yaptığı çalışmalardan ilham alan Avsallar halkı, sahillerdeki işgallerin son bulmasını talep etti. Geçtiğimiz günlerde iş insanı Ramazan Azak öncülüğünde başlatılan imza kampanyası büyük ilgi gördü ve kısa sürede binlerce kişi tarafından imzalandı.


İmza toplayan Avsallar sakinleri, Alanya Belediyesi'ne başvurarak imza ve dilekçelerini teslim etti. Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak ile görüşen vatandaşlar, Avsallar sahil şeridinde kamusal alanlara yapılan işgallerin son bulmasını ve bu alanların yeniden halka kazandırılmasını talep etti.


Geçtiğimiz ayda da Avsallar sakinleri, 175 odalı ve ÇED raporu olmadan inşa edilen bir otelin toplantısını boykot ederek doğaya ve yasa dışı faaliyetlere karşı tepkilerini dile getirmişlerdi.


Bu gelişmeler, Alanya'da kamu alanlarının korunması ve izinsiz yapılaşmayla mücadele konusundaki hassasiyetin arttırken Alanya Belediyesi'nin bu konudaki kararlı tutumu ve halkın desteği ile işgal altındaki kamu alanlarının geri kazanılması ve kentin doğal güzelliklerinin korunması sağlayacağı belirtildi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0