Reklamı Geç
HABER DETAY
Toprak Razgatlıoğlu’ndan İspanya’da çifte zafer
Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 2. durağı olan Katalonya Grand Prix’sini iki zafer ve bir üçüncülükle tamamladı.
25 Mart 2024 - Pazartesi 16:47
YAŞAM

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 2. durağı olan İspanya hafta sonunda üç podyum başarısı gösterdi. Hafta sonunun ilk yarışı ve superpole yarışında muhteşem bir zafer elde eden Toprak, son yarışta da podyumun 3. basamağını kaptı. Bitime 11 tur kala Bautista, zirveyi devralırken yarış sonuna kadar ilk 3’lü değişmedi. Toprak Razgatlıoğlu podyumdaki yerini koruyarak yarışı 3. sırada tamamlarken Alvaro Bautista günün galibi oldu.


2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın Barcelona’da gerçekleştirilen Superpole yarışında Toprak Razgatlıoğlu’na son virajda yaptığı atak zaferi getirdi. Toprak Razgatlıoğlu daha önce hiç kazanamadığı Barcelona’da ilk yarışta kazanmasının ardından Superpole yarışını da 1’inci tamamladı. Razgatlıoğlu böylece kariyerinin 41’inci zaferini yaşadı. Toprak Razgatlıoğlu, sürekli galibiyet potasında yer aldığı yarışın son turunun ilk virajında Alvaro Bautista’ya geçildi ancak yakın takibi sürdürüp son virajda şahane bir geçişle ilk sırayı aldı ve 1. yarıştan sonra Superpole yarışını da kazanan isim oldu.


Yarışın ardından konuşan Toprak, “Çok mutluyum gerçekten. Çünkü şansım olacak mıydı emin değildim. 10. virajda yavaş kaldım, arkayı kaybettim. Valentino Rossi bunu daha önce yapmıştı, ‘Ben niye yapmayayım?’ dedim. Son virajda atak yapabilecek kadar yakındım. Son virajda 2. vitesi kullanıp çizgiyi daralttım. Plan kusursuz işledi. Hızlanma da fena değildi ve tekrar kazandım. Gerçekten çok şaşırmadım. Son virajı hep düşünüyordum, aklımdaydı ve bunu başardım. Kendimi şaşırtmadım. Takıma çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir iş çıkardılar. Bir sonraki yarışta da galibiyet mücadelesi vereceğiz.” dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0