Reklamı Geç
HABER DETAY
Akdeniz'de Deniz Anası Tehlikesi
Antalya ve Alanya'yı da içine alan Akdeniz kıyı şeridinde, denizanası istilası belirli bölgelerde etkisini göstermeye başladı. Hatay'ın Erzin ilçesindeki sahil şeridi bu durumdan nasibini aldı.
19 Mart 2024 - Salı 12:31
YAŞAM

Geçtiğimiz haftalarda Akdeniz kıyılarında ölü denizanalarının varlığı gözlemlenmişti. Hatay'ın Samandağ ve İskenderun ilçelerindeki sahillerde ölü denizanalarına rastlanmıştı. Şimdi ise Erzin ilçesinin Burnaz sahilinde ölü denizanalarıyla karşılaşıldı. Uzmanlar, sahili kaplayan denizanalarına dokunulmaması konusunda uyarılarda bulunuyor ve bu sahil şeridi dron ile havadan görüntülendi.


Deneyimli balıkçı Ali Ercan Karademir (55), 1992 yılından beri bu sahillerde balıkçılık yapmakta ve şu anki durumu şöyle açıklamaktadır: "Bu denizanaları doğal yaşam döngüsü içerisinde var olup, 3-4 yıl içinde sahillerimizi istila edebiliyorlar. Bunların amacı sahile yumurta bırakmak. Kıbrıs, Suriye gibi farklı kıyılara da yumurta bırakabiliyorlar. Sahil kenarında gördüğünüz üzere binlerce denizanası bulunmakta. Bunlar balık tüketiyor ve güçsüz olanları dalgalarla ya da fırtınalarla sahile sürüklenip ölmekteler. İşte burada binlercesi var."

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0