Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'nın su sıkıntısı varmı
Alanya’da yaz sezonun sayılı günler kala vatandaşlar ve üreticiler barajdaki doluluğun sezon boyunca yetip yetmeyeceği endişesine kapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe barajdaki doluluğun 2024 sezonun sonuna kadar yeterli olacağını söyledi.
19 Mart 2024 - Salı 10:39
YAŞAM

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar ve küresel çapta yağışsız günler kuraklığı tetiklemeye devam ediyor. Kuraklığa bağlı barajlardaki suların çekilmesi, nesli tükenme altındaki canlıları, tarımsal sulamayı ve içme sularımızı etkiliyor. Ülke genelinde barajların alarm vermesinin ardından Alanya’daki durum hakkında konuşan Başkan Tahir Göktepe Alanya için rahat bir sezon olacağını ifade etti.


2024 RAHAT GEÇECEK
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe,” En son 2021 yılında bir kuraklık olmuştu. O zamanda su yetmişti. Ekim ayında yüzde 38’lere kadar düşmüştü. Bu kısa bir tedirginlik yaratmıştı. Ancak son yapılan ölçümlere göre baraj dolulukları yüzde 75’in üzerinde bu oranda bizi 2024 sezonu sonuna kadar hem tarımsal sulamada hem de diğer ihtiyaçlarda rahat bir şekilde götürür” dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0