Reklamı Geç
HABER DETAY
Karar alındı: Antalya’da kardeşlik bağı koptu
Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Bat-Yam şehriyle olan kardeş şehirlik protokolünü oy birliğiyle iptal etti.
11 Mart 2024 - Pazartesi 20:49
YAŞAM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek için Bat-Yam şehriyle 1997’de imzalanan kardeş şehir protokolünü oy birliğiyle iptal etti. 1996 yılında başlayan ve 1997’de resmiyet kazanan Antalya-Bat-Yam kardeş şehir ilişkisi, İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları nedeniyle sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyanın şahit olduğu bu saldırılara tepki göstererek Bat-Yam ile tüm mevcut ve olası ilişkilerin sonlandırılması kararı aldı.


OY BİRLİĞİYLE İPTAL
Kardeş şehir protokolünün iptali, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda oy birliğiyle kabul edildi. Meclisi yöneten Başkan Muhittin Böcek, 5 yıllık görev süreleri boyunca birlikte çalıştığı meclis üyelerine teşekkür etti. Antalya’nın bu kararı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı uluslararası kamuoyunda yükselen tepkilere de önemli bir katkı sağlayacaktır. Kardeş şehir protokolünün iptali, Antalya’nın Filistin halkıyla dayanışmasını ve insanlık dışı saldırılara karşı güçlü bir tavır aldığını gösteriyor.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0